Završni predizborni skup Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine - HNS

srijeda, 3. listopada 2018.

Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine - HNS Zapadnohercegovačke županije je dana 02. listopada 2018. godine u dvorani svadbenog salona Ohio u Ljubuškom pred više stotina članova i simpatizera HSP BIH, održala svoj završni predizborni skup pod sloganom "HSP-HNS za narod i napredak."

Zadovoljstvo i čast pozdraviti ovaj skup pripala je nositelju liste Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine- HNS, g-dinu Zrinku Čuvalu, predsjedniku ŽV-a Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine i kandidatu za Skupštinu županije Zapadnohercegovačke.

Skup je pozdravio i član predsjednistva HSP BiH g-din. Branko Ćorluka, kandidat na listi HSP BIH za Skupštinu županije Zapadnohercegovačke kao i kandidat na listi g-din. Tonko Ivanković, dopredsjednik Glavnog stana Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine.

Nazočnima se obratio i predsjednik Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine g-din Stanko Primorac, zahvalivši se u prvom redu kolegama iz stranke na dosadašnjem radu i zalaganju u stranci te očuvanju pravaških vrijednosti.

Osvrnuo se na najnovija događanja i političke procese u BiH objašnjavajući i naglašavajući potrebu zajedništva hrvatskih stranaka na predstojećim izborima. Podcrtavajući potrebu minimalnog zajedništva u ostvarenje političkih ciljeva hrvatskog naroda, kazao je da svaki dan hrvatskog nejedinstva je korak blize ka cilju političkih i inih snaga u BIH da ostvare svoj cilj, da BIH postane unitarna građanska država ili kakva već.

G-din Primorac je istaknuo kako sloboda pojedinca i naroda nema cijene, te tom cilju se moraju podrediti svi ostali ciljevi, pojedinačni, stranački, vjerski, društveni i ostali, jednostavno svi moraju podrediti sve ostale ciljeve do ostvarenja cilja potpune slobode pojedinca i naroda, u ovom slučaju hrvatskog naroda u BIH.

Uvjeren kako će stranke HNS-a okupljene u koaliciji pobijediti na predstojećim izborima te svojom pobjedom konačno osigurati riješenje hrvatskog pitanja u BiH, na kraju svog izlaganja nazočne je pozvao na odgovornost, na dan izbora, u nedjelju 7. listopada 2018. godine pažljivo birati ne samo liste nego i pojedince kako na samostalnoj županijskoj listi Hrvatske stranke prava Bosne i HNS tako i na zajedničkim listama za federalni parlament, državni parlament, te zajedničkog kandidata za člana Predsjedništva BIH ispred hrvatskog naroda g-dina. .

Domaćin i organizator skupa, nositelj liste Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine - HNS g- din Čuvalo pozdravio je sve nazočne posebno članove i aktiviste Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine, kao i mnogobrojne goste i simpatizere stranke.

Poseban pozdrav uputio je gostima, predstavnicima partnerske stranke HDZ-a BiH gospodi Tihomiru Kvesiću i Veranu Markotiću

G-din Čuvalo je u svom pozdravnom govoru istakao važnost izlaska birača na Opće izbore 2018. godine koji će se održati u nedjelju 07. listopada 2018. godine koji su od vitalnog interesa za opstojnost Hrvata u Bosni i Hercegovini. Također, načelno je iznio program stranke i političke ciljeve Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine u županiji koje će izabrani zastupnici nastojati realizirati u sljedećem mandatu.

Upozorio je na važnost ovih izbora te pozvao na odgovornost i stegu u nedjelju 07. listopada uvjeren kako rezultat neće izostati.

Podcrtavajući još jednom važnost ovih izbora, pozvao je nazočne, ne samo da iziđu u nedjelju, već da se angažiraju kod rodbine i prijatelja, da ih potaknu izaći i dati glas listi Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine - HNS čiji je on nositelj i zajedničkim listama za federalni i državni parlament te za zajedničkog kandidata za člana Predsjedništva dr. Dragana Čovića.

Branko Ćorluka je takođe u svom obraćanju izložio program stranke i strategiju koju stranka namjerava provoditi u sljedećem mandatu, te pozvao sve podržati listu Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine - HNS za županiju Zapadnohercegovačku, te zajedničke liste za više razine vlasti i kandidata za člana Predsjedništva dr. Dragana Čovića.

G-din Ivanković se u svom izlaganju držao uglavnom gospodarskih tema i problema koji muče hrvatske gospodarstvenike općenito u BiH a posebno u ZHŽ te pozvao na masovan izlazak na izbore u nedjelju 07. listopada, naglasivši kako su ovi izbori sudbonosni za Hrvate u Bosni i Hercegovini.

Po završetku službenog dijela programa završnog predizbornog skupa, organizator i domaćin skupa, nositelj liste Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine -HNS za županiju Zapadnohercegovaču g-din Čuvalo je nakon intoniranja pravaške himne pozvao sve nazočne na prigodan domjenak gdje se nastavilo druženje članova i simpatizera stranke sa kandidatima i dužnosnicima Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine.

logo

Hrvatska stranka prava
Bosne i Hercegovine

Dužnosnici HSP BiH

Predsjednik: Stanko Primorac
Dopredsjednici: Lazo Rajič
Viktor Kvesić
Željko Koroman
Željko Stipić
Glavni tajnik: Petar Milić
Predsjednik Gl.stana: Berislav Elez
Predsjednik Zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević": Zdenko Dominović
Predsjednica Zajednice pravaških žena "Kraljica Jelena": Sanela Osmić
Podržavate li inicijativu HSP-a BiH o donošenju Zakona o lustraciji?
Da
76%
Ne
14%
Ne znam
10%
Ukupno glasova: 533