Za jednu KM poreznog duga zatvaraju obrte a za 200 milijuna mijenjaju Zakon

ponedjeljak, 25. travnja 2016.

Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine oštro osuđuje jadne poteze i nerad Vlade Federacije FBiH na čelu s premijerom Fadilom Novalićem.

Nakon što smo prije od mjesec dana osudili rad vladajuće većine u Parlamentu Federaciji Bosne i Hercegovine (SDA, HDZ i SBB) koja nije htjela podržati prijedlog kojim bi Porezna uprava FBiH, svaka tri mjeseca, objavljuljivala popis poreznih dužnika, na posljednjoj (telefonskoj),sjednici Vlade FBiH iznađeno je još jedno spektakularno rješenje za najveće porezne dužnike u FBiH.

Objavljeno je kako ukupno utuženi dio koji je dospio na naplatu prelazi preko 2,3 milijarde KM a zabrinjava činjenica kako se stvarni iznos dugova i ne zna. Dug se najvećim dijelom odnosi na zdravstveni i mirovinski fond a dužnici su državna (županijska i federalna) poduzeća.
Porezna uprava je najavila blokade računa, na što je žurno reagirala Vlada Federacije BiH i naložila Poreznoj upravi sačekati s blokadom računa do održavanja sjednice Vlade FBiH 22. travnja 2016. godine na kojoj će se se raspraviti i odlučiti o daljim aktivnostima naplate javnih prihoda od ovih dužnika.

Tako smo došli do banalne situacije da se privatnom poduzetniku kontrolira vrijeme izdavanja računa u restoranu, uplata poreza i doprinosa u fening a dužnicima koji duguju i po 200 milijuna KM donosi novi Zakon kako bi mogli platiti za desetak godina, naravno ako budu od volje.

logo

Hrvatska stranka prava
Bosne i Hercegovine

Dužnosnici HSP BiH

Predsjednik: Stanko Primorac
Dopredsjednici: Lazo Rajič
Viktor Kvesić
Željko Koroman
Željko Stipić
Glavni tajnik: Petar Milić
Predsjednik Gl.stana: Berislav Elez
Predsjednik Zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević": Zdenko Dominović
Predsjednica Zajednice pravaških žena "Kraljica Jelena": Sanela Osmić
Podržavate li inicijativu HSP-a BiH o donošenju Zakona o lustraciji?
Da
76%
Ne
14%
Ne znam
10%
Ukupno glasova: 533