Vraćanje Pravaštva na velika vrata u Tomislavgrad

utorak, 13. veljače 2018.

Dana 07. 02. 2018. godine održana je sjednica OV Tomislavgrad na kojoj je svečanu prisegu položio vijećnik HSP BiH gospodin Hrvoje Orlović.

HSP BiH u Tomislavgradu djeluje u koaliciji Zajedno za Tomislavgrad s HNL i HS HKDU- HRAST, te u OV ima 4 vijećnika.

Iako mlad i bez previše političkog iskustva, Orlović se brzo nametnuo kao vođa podružnice u Tomislavgradu koju je preuzeo od prerano preminuloga pukovnika Ivana Mamića Ićole), Orlović je izabran za predsjednik podružnice HSP BiH U Tomislavgradu sredinom petog mjeseca 2016. godine. Član je predsjedništva HSP BiH te dopredsjednik Glavnog stana i student na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike u Mostaru.

Već na prvoj sjednici OV najavio je vraćanje Pravaštva na velika vrata u Tomislavgrad, otvarajući teme koje su po svemu sudeći odavno pale u zaborav. U razgovoru s njim, saznali smo kako se planira kandidirati za zastupnika u skupštini HBŽ na izborima koji se trebaju održati u listopadu ove godine. Naveo je kako u ime HSP BiH ima otvorene razgovore sa svim strankama Hrvatskog predznaka, o mogućem zajedničkom nastupu na sljedećim izbornima u HBŽ, te je naveo kako će konačnu odluku donijeti ŽO HSP BiH, koji bi ubrzo trebao izabrati novo vodstvo.

Na pitanje planira li se možda kandidirati za predsjednika Županijskog odbora HSP BiH, odgovara kako je još rano o tome govoriti, dodavši je kako nema tih ambicija. Također je kazao kako HSP BIH ima kvalitetnih kandidata za tu dužnost, kako u Livnu i Tomislavgradu tako i u ostalim općinama HBŽ.

Orlović je istaknuo kako će kao prioritet u svom političkom radu staviti na poboljšanje statusa mladih, razvojačenih branitelja i smanjenju egzodusa stanovništva, te da svi oni koji imaju iste ciljeve imaju njegovu potporu i oslonac u političkom radu.
Konačno je došlo vrijeme okrenuti se budućnosti i zajedničkim snagama odgovoriti izazovima koji nas očekuju, premalo nas je da bi se dijelili na "vaše" i "naše", po meni su svi naši, dodao je Orlović.

logo

Hrvatska stranka prava
Bosne i Hercegovine

Dužnosnici HSP BiH

Predsjednik: Stanko Primorac
Dopredsjednici: Lazo Rajič
Viktor Kvesić
Željko Koroman
Željko Stipić
Glavni tajnik: Petar Milić
Predsjednik Gl.stana: Berislav Elez
Predsjednik Zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević": Zdenko Dominović
Predsjednica Zajednice pravaških žena "Kraljica Jelena": Sanela Osmić
Podržavate li inicijativu HSP-a BiH o donošenju Zakona o lustraciji?
Da
76%
Ne
14%
Ne znam
10%
Ukupno glasova: 533