Vodstvo HSP-a BiH u radnoj posjeti Orašju, Usori i Hrvatskoj Tišini

srijeda, 4. listopada 2017.

Vodstvo HSP-a BiH, predvođeno predsjednikom Stankom Primorcem, predsjednikom Glavnog stana Berislavom Elezom, dopredsjednikom Viktorom Kvesićem posjetilo je Posavsku županiju.

Tjekom posjete organiziran je sastanak u Orašju s ministrom HSP-a BiH Marjanom Kopićem, zastupnikom u Županijskoj skupštini PŽ Ivom Bilušićem te općinskim povjerenicima Antom Iljazovićem i Staškom Jovićem.

Na radnom sastanku razgovaralo se o radu općinskih organizacija HSP-a BiH u Posavskoj županiji te radu Vlade i odnosu s koalicijskim partnerima i drugim strankama.

Predsjednik Stanko Primorac izrazio je zadovoljstvo viđenom sinergijom i borbom za hrvatski narod u iznimno teškim uvjetima, unatoč masovnom iseljavanju hrvatskog naroda, izrazivši bezrezervnu potporu u radu HSP-a BiH u Posavskoj županiji.
Također je naglasio kako će, potpisanim sporazumom s HDZ-om BiH, biti olakšan rad ministru Kopiću a potpisani županijski koalicijski sporazum biti će sporoveden u cijelosti.

Na sastanku su doneseni zaključci da se u sljedećih mjesec dana organiziraju zborovi podružnica Orašje, Odžak i Domaljevac-Šamac a nakon toga i Zbor Županijskog Vijeća.

Nakon radnog satanka u Orašju vodstvo HSP-a BiH posjetilo je Hrvatsku Tišinu gdje se sastalo s izaslanikom HSP-a BiH u Vijeću naroda Republike Srpske Željkom Stipićem.
Stipić je, informirajući predsjednika o svom radu u Vijeću naroda, iznio određene probleme o radu kluba zastupnika Domovina.

Zaključeno je da se Željko Stipić, u sljedećih nekoliko dana, obrati javnosti priopćenjem u kojem će detaljnije upoznati javnost o radu a i o problemima koje stvaraju neki pojedinci prekoračivanjem svojih ovlasti.

Prilikom povratka vodstvo HSP-a BiH posjetilo je Općinu Usora gdje se sastalo s Predsjednikom podružnice i općinskim vijećnikom HSP-a BiH Goranom Tokićem.
Gospodin Tokić upozano je predsjednika o radu podružnice i o radu općinskog vijeća Usora. Razgovaralo je se i o ustroju Županijskog vijeća Zeničko-dobojske županije te je donesen zaključak da se organiziraju zborovi za općinu Žepče i Zenicu gdje postoje imenovani povjerenici kako bi se stvorili uvjeti za izbor županijskog vijeća.

logo

Hrvatska stranka prava
Bosne i Hercegovine

Dužnosnici HSP BiH

Predsjednik: Stanko Primorac
Dopredsjednici: Lazo Rajič
Viktor Kvesić
Željko Koroman
Željko Stipić
Glavni tajnik: Petar Milić
Predsjednik Gl.stana: Berislav Elez
Predsjednik Zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević": Zdenko Dominović
Predsjednica Zajednice pravaških žena "Kraljica Jelena": Sanela Osmić
Podržavate li inicijativu HSP-a BiH o donošenju Zakona o lustraciji?
Da
76%
Ne
14%
Ne znam
10%
Ukupno glasova: 533