Vodstvo HSP BiH u posjetu Središnjoj Bosni

srijeda, 6. rujna 2017.

Dana 5. rujna 2017. godine, vodstvo HSP BiH u sastavu Stanko Primorac, predsjednik HSP BiH, Berislav Elez, predsjednik Glavnog stana HSP BiH, Viktor Kvesić dopredsjednik HSP BiH i Branko Ćorluka, član predsjedništva HSP BiH bili su u radnom posjetu općinskim organizacijama HSP BiH u županiji Središnja Bosna.

Prigodom boravka, vodstvo HSP BiH, posjetilo je općinske organizacije HSP BiH Bugojno, Fojnica, Kiseljak, Novi Travnik, Uskoplje i Vitez.

Razgovaralo se s predstavnicima općinskih organizacija HSP BiH, na temu funkcioniranja i još boljeg ustroja općinskih organizacija HSP BiH, kao i o organizaciji unutarstranačkih izbora za županijsko vijeće HSP BiH Središnja Bosna.

Zaključak vođenih razgovora između vodstva HSP BiH i predstavnika općinskih organizacija HSP BiH, na naprijed navedenu temu, je ubrzanje reizbora vodstva županijskog vijeća Središnja Bosna sa željom okončanja istog u prvoj polovini mjeseca listopada 2017. godine.

Vodstvo HSP BiH je, također s predstavnicima općinskih oraganizacija Središnje Bosne, razgovaralo o aktualnim događanjima unutar stranke, o djelovanju HSP BiH unutar HNS-a, kao i o nedavno potpisanom Sporazumu o suradnji HDZ BiH i HSP BiH.

Jedna od, neizostavnih tema je bila i opća politička situacija u BiH, s osvrtom na masovno iseljavanje pučanstva s prostora Središnje Bosne, pogotovo Hrvata, uslijed teške gospodarske situacije na ovom prostoru, a razgovaralo se i o aktualnim lokalnim temama.

Marinko Ilijašević, vijećnik HSP BiH u Općinskom vijeću Kiseljak, izvjestio je vodstvo HSP BiH kako se odrekao svog mjesečnog paušala po osnovu rada u Općinskom vijeću, te da je isti usmjerio u svrhu stipendiranja troje studenata iz Kiseljaka, što je vodstvo HSP BiH pozdravilo.
Vodstvo HSP BiH, je bilo ugodno iznenađeno inicijativom vijećnika HSP BiH g-dina. Ilijaševića, koji je u ugostiteljskom objektu "Jeruzalem" u Kiseljaku, postavio košaru za otvorena pitanja građana, koja on kao općinski vijećnik može uputiti nadležnim institucijama na rješavanje.

Radni posjet vodstva HSP BiH završen je planom organiziranja javne tribine u Kiseljaku vezano za aktualnu problematiku u osnovnim školama, u suradnji s Podružnicom HSP BiH Kiseljak.

logo

Hrvatska stranka prava
Bosne i Hercegovine

Dužnosnici HSP BiH

Predsjednik: Stanko Primorac
Dopredsjednici: Lazo Rajič
Viktor Kvesić
Željko Koroman
Željko Stipić
Glavni tajnik: Petar Milić
Predsjednik Gl.stana: Berislav Elez
Predsjednik Zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević": Zdenko Dominović
Predsjednica Zajednice pravaških žena "Kraljica Jelena": Sanela Osmić
Podržavate li inicijativu HSP-a BiH o donošenju Zakona o lustraciji?
Da
76%
Ne
14%
Ne znam
10%
Ukupno glasova: 533