Vodstvo HSP BiH obišlo podružnice u RS, Posavskoj i Ze-Do županiji

ponedjeljak, 1. veljače 2016.

Izaslanstvo Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine u kojem su bili Predsjednik HSP BiH Stanko Primorac, zamjenik predsjednika Berislav Elez, te dopredsjednici Viktor Kvesić i Željko Stipić, obišlo je podružnice u HSP BiH u Županiji Posavskoj, Zeničko-dobojskoj, te u entitetu Republika Srpska.

U dvodnevnom obilasku obišli su podružnice Orašje, Domaljevac, Odžak, Šamac, Komušina, Doboj i Usora.

U Orašju je 27. siječnja 2016. godine održan sastanak s općinskim vijećnicima HSP BiH u Općinskom vijeću Orašje, Smiljanom Šokićem i Staškom Jovićem. Sastanku su bili nazočni i zastupnici u županijskoj Skupštini Ivo Bilušić i ministar branitelja u županijskoj Vladi Marjan Kopić. Razgovor se vodio o stanju u stranci te o političkim, gospodarskim i inim prilikama u Županiji.

Istog dana u popodnevnim satima u mjestu Hrvatska Tišina, općina Šamac, održana je javna tribina na kojoj se s mještanima povratnicima, razgovaralo o njihovim problemima, nebrizi i nemaru nadležnih institucija u RS. Posebna je kritika upućena tzv. hrvatskim kadrovima u Vladi RS koji uopće ne mare za probleme povratnika.

Dvosatnoj javnoj raspravi bilo je nazočno pedesetak mještana Hrvatske Tišine, kao i gosti sa šireg područja općine Šamac. Javnu tribinu je organizirala organizacija HSP BiH u RS-u na čelu s dopredsjednikom HSP BiH Željkom Stipićem. Skupu se predstavilo i u raspravi je sudjelovalo izaslanstvo HSP BiH.

Nakon javne tribine održan je sastanak vrha stranke s predstavnicima Županijskog vijeća HSP BiH Županije Posavske koju je predvodio predsjednik Županijskog vijeća Martin Andačić, s povjerenicima podružnica Orašje (Luka Šošić) i Odžak (Mato Filipović), te predsjednikom podružnice Domaljevac Đurom Topićem. Vodio se razgovor o stanju u podružnicama, kao i o poboljšanju funkcioniranja stranke. Razgovaralo se i o održavanju zborova podružnica Orašje i Odžak, te zaključeno kako je zborove podružnica potrebno održati najkasnije do kraja veljače ove godine.

Izaslanstvo HSP BiH je u prijepodnevnim satima 28. siječnja održalo sastanak sa predstavnicima općinskih organizacija HSP BiH iz RS: Šamac, Doboj i Komušina.

Istog dana u popodnevnim satima održan je sastanak s predstavnicima HSP BiH iz podružnice Usora kojem su bili nazočni dugogodišnji istaknuti član i dužnosnik stranke Ilija Ivkić, te aktualni član Glavnog stana HSP BiH Goran Tokić.

Na svim sastancima ključni dio razgovora bilo je upoznavanje novog vodstva sa stanjem u lokalnim stranačkim organizacijama. Razgovaralo se i o pripremama za predstojeće Općinske izbore, te o aktualnoj političkoj i gospodarskoj situaciji, kako na lokalnim razinama, tako i na razini Bosne i Hercegovine.

logo

Hrvatska stranka prava
Bosne i Hercegovine

Dužnosnici HSP BiH

Predsjednik: Stanko Primorac
Dopredsjednici: Lazo Rajič
Viktor Kvesić
Željko Koroman
Željko Stipić
Glavni tajnik: Petar Milić
Predsjednik Gl.stana: Berislav Elez
Predsjednik Zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević": Zdenko Dominović
Predsjednica Zajednice pravaških žena "Kraljica Jelena": Sanela Osmić
Podržavate li inicijativu HSP-a BiH o donošenju Zakona o lustraciji?
Da
76%
Ne
14%
Ne znam
10%
Ukupno glasova: 533