Vladajuće elite bez želje za promjenom u Mostaru

utorak, 3. svibnja 2016.

Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine osuđuje donošenje Odluke o raspisivanju i održavanju Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini 2016. a koje je donijelo Središnje izborno povjerenstvo BiH godine bez da su raspisani i izbori za Grad Mostar. Ovakvom odlukom građani Mostara se po drugi put u zadnjih osam godina stavljaju u diskriminirajući položaj i uskraćuje im se pravo koje zapadna civilizacija prakticira više stoljeća.

Središnje izborno povjerenstvo stavlja se iznad tih tečevina te ono određuje koja se presuda suda može ignorirati a koja ne?! Presuda Sejdić – Finci Europskog suda za ljudska prava iz Srasbourga iz prosinca 2009. već sedam godina čeka na provođenje ali izbori za Predsjedništvo i Dom naroda Bosne i Hercegovine ipak se održavaju.

HSP BiH je dobro poznato da aktualnim vladajućim elitama u Mostaru izbor i promjena stanja ne odgovara jer trenutno niti kome ne polažu račun. Postavljamo upit zašto se odgovorni za neprovođenje presude Ustavnog suda ne sankcioniraju?

Kako nije došlo do promjene Izbornog zakona u skladu sa presudom izbori za Gradsko vijeće Mostara trebali su se provesti po pravilima koja su vrijedila do 2008.godine, a OHR je onaj koji je nametnuo ta pravila i smatramo da bi trebao da osigura i provođenje istih.

logo

Hrvatska stranka prava
Bosne i Hercegovine

Dužnosnici HSP BiH

Predsjednik: Stanko Primorac
Dopredsjednici: Lazo Rajič
Viktor Kvesić
Željko Koroman
Željko Stipić
Glavni tajnik: Petar Milić
Predsjednik Gl.stana: Berislav Elez
Predsjednik Zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević": Zdenko Dominović
Predsjednica Zajednice pravaških žena "Kraljica Jelena": Sanela Osmić
Podržavate li inicijativu HSP-a BiH o donošenju Zakona o lustraciji?
Da
76%
Ne
14%
Ne znam
10%
Ukupno glasova: 533