Velike "patriote" počeli prepisivati od Radovana Karadžića

četvrtak, 5. travnja 2018.

Nevjerojatno deset ili dvadeset godina slušamo socijaldemokrate i građanske stranke kako osuđuju i s pravom kritiziraju način rada Vijeća Naroda u RS-u, sada bi isto to prepisali u Federaciju i primjenili na Hrvatima.

I na taj način bi se izbjegla strašna asimetrija koja je izgleda jedini problem između podjeljene države odnosno entiteta, u stvari želi se postići simetrija sa velikostrpskom provjerenom metodom u RS-u i riješiti veliki problem Federacije i protjerati Hrvate iz BiH.

Načinom svojstvenim nezrelom političaru na rubu umnog poremećaja, lišenom osjećaja za obzir, mjeru i odgovornost, jedan je zaprijetio ako ne uzmemo ulovku u ruku poslije izbora morat će mo u ruke uzeti nešto drugo (Komšić poziva na oružje), drugi izjavi treći entitet ne može biti bez rata (Izetbegović u sred Zagreba prijeti Hrvatima ratom), treći, Nikšić glumi kako bi se dodvorio međunarodnoj zajednici, u stvari inicira i predlaže protuustavna antidejtonska riješenja koja su u stvari neprovediva! Gdje je tu demokracija, a kamoli socijaldemokracija, europski put, NATO integracije, ma molim vas lijepo, pa to je čisti šovinizam i fašizam na djelu pred očima čitave javnosti u 21 stoljeću.

Predsjednika SBB-a gosp, Radončića nisam slučajno izostavio jer je jedini dao koliko toliko korektnu i obzirnu izjavu.

Antidemokratski politički procesi u BiH koji traju čitavi niz godina, a u zadnje vrijeme imaju izražene aspekte unutar dominantnog nacionalističkog i šovinističkog bošnjačkog patriotizma, koji, zanimljivo, dolaze iz svih političkih opcija, a pogotovo iz "građanskih", "socijaldemokratskih", takozvanih lijevih i inih političkih skupina. Budući da je više nego jasno kako je riječ o akciji iza koje se krije jasna političko-ideološka agenda, s konačnim ciljem potpunog obespravljivanja jednog konstitutivnog naroda, a slijedom toga i istjerivanja istoga iz zemlje.

Hrvatska Stranka Prava BiH oštro osuđuje još jedan pokušaj antidemokratskog, antidejtonskog, antiustavnog djelovanja političkih aktera i lidera SDP-a, DF-a i SDA, kao i pokušaj primjenjivanja Karadžićevog modela nad Hrvatima u Federaciji.

Hrvatska Stranka Prava BiH drži da politički predstavnici Hrvatskog naroda i hrvatskih stranaka, a pogotovo članica HNS-a koje sudjeluju u dogovorima provedbe odluka Ustavnog Suda BiH, ne smiju odstupiti niti milimetra od usvojenih odluka na HNS-u koje se odnose na dosljednu i potpunu implementaciju presuda Ustavnog suda.

logo

Hrvatska stranka prava
Bosne i Hercegovine

Dužnosnici HSP BiH

Predsjednik: Stanko Primorac
Dopredsjednici: Lazo Rajič
Viktor Kvesić
Željko Koroman
Željko Stipić
Glavni tajnik: Petar Milić
Predsjednik Gl.stana: Berislav Elez
Predsjednik Zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević": Zdenko Dominović
Predsjednica Zajednice pravaških žena "Kraljica Jelena": Sanela Osmić
Podržavate li inicijativu HSP-a BiH o donošenju Zakona o lustraciji?
Da
76%
Ne
14%
Ne znam
10%
Ukupno glasova: 533