U Rami održana 3. sjednica Glavnog stana HSP BiH

utorak, 6. rujna 2016.

U nedjelju 6. 9. 2016. g. u Rami (Šćit) je pod predsjedanjem Berislava Eleza održana III sjednica Glavnoga stana HSP-a BiH. Na samome početku sjednice nazočnima se obratio gosp. Marijan Dugandžić predsjednik Hrvatskoga domobrana u Chicagu i dopredsjednik istoga za SAD. U govoru je istakao kako podupire ideju da se sve pravaške opcije ujedine te u tome ujedinjenju vidi jedini pravi put za sve Hrvate kako u Bosni i Hercegovini tako i u Hrvatskoj.

Predsjednik HSP-a BiH Stanko Primorac je u svome izlaganju naglasio da su sve pripreme za početak predizborne kampanje uspješno obavljene, te da očekuje odličan izborni rezultat u podružnicama gdje HSP izlazi na izbore samostalno ili koalicijski, a kao pozitivan primjer rada na ujedinjenju svih pravaša je Sporazum o ujedinjenju s HPB-om koji je potpisan u Ljubuškom 8. kolovoza 2016. g. Nadamo se da ćemo u skoroj budućnosti potpisati ovakve sporazume i s drugim pravašima te tako postati jedina i prava alternativa onima koji su vodili i vode hrvatski narod u BiH.

Na sjedenici su izabrani dopredsjednik Stranke, dopredsjednici Glavnoga stana te tajnik Glavnoga stana. Za dopredsjednika Stranke izabran je Željko Koroman, za dopredsjenike Glavnoga stana Hrvoje Orlović i Tonko Ivanković, a za tajnika Glavnoga stana izabran je Vjekoslav Bešker.

Na prijedlog predsjednika Glavnog stana HSP-a BiH gosp. Berislava Eleza doneseni su sljedeći zaključci:

  1. Pozivamo sve članove i simpatizere HSP-a BiH da se odazovu u što većem broju na predstojeće izbore za Sabor Republike Hrvatske koji se u Bosni i Hercegovini održavaju 10. i 11. rujna te da podrže Neovisnu listu generala Željka Glasnovića i kandidata HSP-a BiH Željka Koromana.
  2. HSP BiH izražava zabrinutost zbog konstantnog iseljavanja mladih ljudi, a posebno iz središnje Bosne te apelira na vladajuće strukture da poduzmu sve mjere kako bi se ovaj negativni trend što prije zaustavio.
  3. HSP BiH još jednom upozorava na neustavnost najavljenog referenduma u Republici Srpskoj, te poziva sve domaće i međunarodne čimbenike da zaustave kršenje Ustava i Daytonskog sporazuma.
logo

Hrvatska stranka prava
Bosne i Hercegovine

Dužnosnici HSP BiH

Predsjednik: Stanko Primorac
Dopredsjednici: Lazo Rajič
Viktor Kvesić
Željko Koroman
Željko Stipić
Glavni tajnik: Petar Milić
Predsjednik Gl.stana: Berislav Elez
Predsjednik Zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević": Zdenko Dominović
Predsjednica Zajednice pravaških žena "Kraljica Jelena": Sanela Osmić
Podržavate li inicijativu HSP-a BiH o donošenju Zakona o lustraciji?
Da
76%
Ne
14%
Ne znam
10%
Ukupno glasova: 533