U Ljubuškom prikazan film "Štafeta smrti"

srijeda, 6. lipnja 2018.
promocija

Sinoć je u Ljubuškom prikazan film "Štafeta smrti" koji donosi nevjerojatnu priču o HOS-ovcima i gardistima koji su svojim tijelima 'čistili' minsko polje kako bi omogućili hrvatskim civilima iz okupiranih Bogdanovaca doći do slobodnog teritorija.

Ovo je jedna tragično-plemenita priča koja govori o tome kako je 11 branitelja teško stradalo u minskom polju, ali su uspjeli 13 civila žive i zdrave izvesti iz Bogdanovaca, rekao je Damir Radnić, HOS-ov dragovoljac i pukovnik vojske RH u mirovini.

Prikazivanje filma u Ljubuškom organizirao je savez braniteljskih udruga, na čelu Udrugom dragovoljaca HOS-a, pa se uoči prikazivanja filma okupljenima obratio Stanko Primorac Ćane.

Nakon intoniranja hrvatske himne i minute šutnje za stradale branitelje, gledatelji su mogli pogledati ovaj dokumentarno-igrani film.

Organizatori su istakli kako su prikazivanjem ovog filma htjeli dati svoj doprinos 26-oj obljetnici slavne akcije "Lipanjske zore" u kojoj su postrojbe HOS-a uz HV i HVO dale neizmjeran doprinos toj jednoj od najuspješnijih oslobodilačkih operacija u domovinskom ratu.

logo

Hrvatska stranka prava
Bosne i Hercegovine

Dužnosnici HSP BiH

Predsjednik: Stanko Primorac
Dopredsjednici: Lazo Rajič
Viktor Kvesić
Željko Koroman
Željko Stipić
Glavni tajnik: Petar Milić
Predsjednik Gl.stana: Berislav Elez
Predsjednik Zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević": Zdenko Dominović
Predsjednica Zajednice pravaških žena "Kraljica Jelena": Sanela Osmić
Podržavate li inicijativu HSP-a BiH o donošenju Zakona o lustraciji?
Da
76%
Ne
14%
Ne znam
10%
Ukupno glasova: 533