U Kiseljaku održana sjednica predsjedništva HSP BiH

petak, 8. travnja 2016.

Jučer je u Kiseljaku održana sjednica predsjedništva HSP BiH. Sjednicom je predsjedao predsjednik stranke gosp. Stanko Primorac, a istoj su nazočili zamjenik predsjednika Berislav Elez te dopredsjednici Viktor Kvesić, Lazo Rajič i Željko Stipić.

Pod prvom točkom dnevnog reda je utvrđeno kako su, sukladno stranačkom statutu, novi članovi predsjedništva gđa. Sanela Osmić kao predsjednica zajednice pravaških žena "KRALJICA JELENA" i Zdeno Dominović kao predsjednik zajednice Hrvatskih branitelja "VITEZ BLAŽ KRALJEVIĆ".

Predsjedništvo je razmatralo i stanje u stranci izazvano nestatutarnim ponašanjem gosp. Zvonka Jurišića predsjednika Glavnog Stana i nekih članova stranke, u prvom redu gosp. Vinka Jakića. Od navedene dvojice je utvrđeno je grubo krešenje statutarnih odredbi te je predsjedništvo, sukladno situaciji u stranci, donijelo sljedeće odluke i zaključke :

  • Izvanredni sabor se ima održati najkasnije 90 dana od dana donošenja odluke
  • HSP BiH u predsjedništvu Hrvatskog Narodnog Sabora predstavlja gosp. Stanko Primorac ili osoba po njegovu ovlaštenju
  • HSP BiH u koaliciji Domovina u Republici Srpskoj predstavlja predsjednik stranke gosp. Stanko Primorac ili osoba po njegovu ovlaštenju
  • Protiv gosp. Zvonka Jurišića i Vinka Jakića se ima pokrenuti stegovni postupak pred nadležnim stranačkim tijelima
  • Povjerenik HSP BiH za općinu Široki Brijeg je gosp. Marko Martinović koji ima obavezu sazvati zbor podružnice u roku od 90 dana

Predsjedništvo je također donijelo zaključak da sjednice Glavnog Stana nisu sazvane u skladu sa statutom HSP-a BiH te kao takve nisu mogle biti održane. Stoga je pozvalo predsjednika Glavnog Stana na sazivanje konstituirajuće sjednice GS sukladno statutu HSP BiH.

Na kraju sjednice predsjedništvo je donijelo zaključak i pozvalo gosp. Zvonka Jurišića i Vinka Jakića na podnošenje ostavki radi činjenja nečasnih radnji i grubog kršenja statuta HSP BiH što su i sami priznali kroz javne istupe čime su nanijeli štetu HSP-u BiH i izazvali negativne reakcije kako kod članova HSP-a BiH tako i cjelokupne javnosti.

logo

Hrvatska stranka prava
Bosne i Hercegovine

Dužnosnici HSP BiH

Predsjednik: Stanko Primorac
Dopredsjednici: Lazo Rajič
Viktor Kvesić
Željko Koroman
Željko Stipić
Glavni tajnik: Petar Milić
Predsjednik Gl.stana: Berislav Elez
Predsjednik Zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević": Zdenko Dominović
Predsjednica Zajednice pravaških žena "Kraljica Jelena": Sanela Osmić
Podržavate li inicijativu HSP-a BiH o donošenju Zakona o lustraciji?
Da
76%
Ne
14%
Ne znam
10%
Ukupno glasova: 533