Stanko Primorac Ćane - Pravaštvo u BiH vrlo brzo postaje značajan faktor

srijeda, 16. prosinca 2015.

Na 5. Redovnom Saboru HSP-a BiH, koji je održan protekle subote u Čapljini, za stranačkog predsjednika izabran je Stanko Primorac - Ćane, dugogodišnji istaknuti član stranke, a u ekskluzivnom razgovoru za naš portal govori o prvim dojmovima vezanim za izbor na novu dužnost, kao i ciljevima, te drugim smjernicama HSP-a BiH u predstojećem razdoblju.

"Simbolično je da je Sabor počeo 12.12. u 12 sati. Dobio sam podršku 35 općinskih organizacija, dakle gotovo svih naših podružnica što je uistinu čast i jednostavno moja kandidatura je bila logičan izbor. S bivšim predsjednikom dr. Zvonkom Jurišićem proteklih 15 godina imao sam korektan odnos, iako je bilo i nešto lošijih momenata, ali dobio sam i njegovu podršku. Prije Sabora razgovaralo se sa svim stranačkim dužnosnicima kod kojih su donekle bili narušeni odnosi i mogu kazati kako je sada letvica dosta visoko podignuta s određenim ciljevima i sigurno nećemo bježati od odgovornosti" - kazao je Stanko Primorac-Ćane.

Dosadašnji stranački predsjednik dr. Zvonko Jurišić imenovan je za predsjednika Glavnog stana s tim da će osoba na ovoj dužnosti sada imati nešto veće ovlasti nego ranije. Što se pak tiče ciljeva u tom predstojećem razdoblju Primorac naglašava sljedeće:
"Prije 6 mjeseci donijeli smo sudbonosnu odluku za pravaše vezanu za vođenje razgovora sa svim pravaškim opcijama i okrupnjavanjem pravaške scene. Jedan od ključnih ciljeva je stvaranje tog jednog jakog pravaškog bloka kao alternative vladajućem HDZ-u BiH, jer hrvatski narod od njih nije dobio bolju poziciju koju su mu obećavali, kao što nije dobio ni bilo što drugo od tih silnih obećanja".

Prvi korak ka pravaškom okrupnjavanju načinjen je upravo u Čapljini gdje su HSP-u BiH podršku došli dati gospoda Tepeš i Ćorić, čelni ljudi HSP-a dr. Ante Starčević iz Republike Hrvatske, zatim predsjednica HSP-a Herceg-Bosne Vesna Pinjuh, kao i Željko Koroman.
"Sa HSP-om dr. Ante Starčević potpisali smo jedan ugovor o suradnji i sigurno ćemo već na sljedećim izborima zajednički djelovati, odnosno ostvariti suradnju, a vrlo lako moguće i sa HDZ-om1990. I njihov glavni tajnik Ilija Cvitanović dao nam je podršku na Saboru u Čapljini i izrazio želju da u budućnosti zajednički djelujemo, odnosno surađujemo" - istakao je Primorac.

Predsjednik HSP-a BiH izrazio je nadu kako će njegova stranka već na tim sljedećim izborima polučiti jedan opipljiviji izbor, te kako će se pravaši uskoro vratiti na negdašnje margine kada je riječ o bh političkoj sceni, odnosno postati iznimno bitan faktor tamo gdje žive Hrvati.
"Mladi nam se sve više iseljavaju, gospodarstvo je u rasulu, puno je tih negativnosti, a negativne trendove trebamo nastojati zaustaviti, jer ovako više ne ide" - ustvrdio je Stanko Primorac - Ćane.

logo

Hrvatska stranka prava
Bosne i Hercegovine

Dužnosnici HSP BiH

Predsjednik: Stanko Primorac
Dopredsjednici: Lazo Rajič
Viktor Kvesić
Željko Koroman
Željko Stipić
Glavni tajnik: Petar Milić
Predsjednik Gl.stana: Berislav Elez
Predsjednik Zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević": Zdenko Dominović
Predsjednica Zajednice pravaških žena "Kraljica Jelena": Sanela Osmić
Podržavate li inicijativu HSP-a BiH o donošenju Zakona o lustraciji?
Da
76%
Ne
14%
Ne znam
10%
Ukupno glasova: 533