Socijaldemokrate i radikali ruku pod ruku

srijeda, 16. ožujka 2016.

Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine oštro osuđuje ponašanje vladajuće većine u Vijeću naroda Republike Srpske i odbijanje prijedloga Kluba Hrvata o osudi dešavanja u Višegradu. Nakon ovog odbijanja, izaslanik HSP BiH u Vijeću naroda RS Željko Stipić nije želio nazočiti daljnjem tijeku sjednice i istu je napustio.

U priopćenju HSP BiH od prije dva dana, gdje smo naglasili da su okupljanje odobrile vlasti, tinjala je nada da je to postupak samo lokalnih vlasti. Međutim dešavanja na Vijeću naroda RS pojašnjavaju cjelokupno stanje u Republici Srpskoj, gdje se na najvišoj razini, zakonodavne vlasti, brane ovakva orgijanja.

Hrvatskoj politici u Bosni i Hercegovini svaki dan netko ili nešto iznova otvara oči i stvarno pokazuje lutanja iste u periodu poslije rata, a s druge strane koliko je teška današnja realnost u BiH. Problemi i loša rješenja postojećeg Izbornog zakona (izbor izaslanika u Vijeće naroda RS) i ovdje dolaze do izražaja i u budućim izmjenama treba ih uzeti u obzir.

Vladajuća garnitura u RS na čelu sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u ovom slučaju idu zajedno sa ekstremno desnim radikalima što još jedanput pokazuje o kakvoj se općenito socijaldemokraciji u BiH radi.

logo

Hrvatska stranka prava
Bosne i Hercegovine

Dužnosnici HSP BiH

Predsjednik: Stanko Primorac
Dopredsjednici: Lazo Rajič
Viktor Kvesić
Željko Koroman
Željko Stipić
Glavni tajnik: Petar Milić
Predsjednik Gl.stana: Berislav Elez
Predsjednik Zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević": Zdenko Dominović
Predsjednica Zajednice pravaških žena "Kraljica Jelena": Sanela Osmić
Podržavate li inicijativu HSP-a BiH o donošenju Zakona o lustraciji?
Da
76%
Ne
14%
Ne znam
10%
Ukupno glasova: 533