Sjednica Predsjedništva: Podrška Bruni Esih na zagrebačkim izborima

subota, 20. svibnja 2017.

U subotu 20. svibnja 2017. godine, na vodopadu Koćuša u Ljubuškom, s početkom u 12 sati, održana je IV sjednica Predsjedništva Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine.

Dnevni red:

  1. Opća rasprava- politička situacija u BiH, odnos HSP BiH s političkim strankama i akterima najnovijih političkih događanja u BiH;
  2. Financijsko izvješće HSP BiH;
  3. Realizacija odluka Predsjedništva HSP BiH i Glavnog strana HSP BiH;
  4. Razno

Sukladno usvojenom dnevnom redu vođena je rasprava i svim točkama, ali najviše vremena uzela je rasprava o 1. točci dnevnog reda - daljnjem strateškom i političkom djelovanju HSP BiH.
Rasprava po ovoj točci je vođena po dvije teme, prva i važnija je bila kako ubrzati revitalizaciju nižih organizacijskih sastavnica, što je jedna od najvažnijih odrednica aktualnog vodstva stranke.
Druga tema o kojoj se raspravljalo je političko djelovanje stranke unutar HNS-a i suradnja s drugim političkim strankama posebno sa HDZ-om BIH. Nakon niza inicijativa i prijedloga koji su na kraju rasprave pretočeni u zaključke, usuglašeno je kako će o ove dvije važne strateske odrednice biti donesena odluka na sljedećoj sjednici Predsjedništva, koja će biti održana za 7 sedam dana, dakle u sljedeću subotu 27. svibnja ove godine.

Vrlo važna točka današnje sjednice Predsjednistva bilo je financijsko izvješće za 2016. god. koje je detaljno, u pisanom obliku i usmeno, obrazloženo članovima Predsjedništva, te je nakon rasprave jednoglasno i usvojeno.
Sjednici Predsjedništva nazočio je i sudjelovao u radu iste gosp. Zrinko Čuvalo, predsjednik Nadzornog odbora HSP-BIH, koji je primio k znanju usvojeno finacijsko izvješće za 2016. god. te se obvezao sazvati sjednicu Nadzornog odbora stranke i donijeti konačan stav i mišljenje odbora, što je njihova statutarna dužnost i obveza.

Treća točka sjednice bila je provođenje odluka Predsjedništva i Glavnog stana, gdje je utvrđeno kako se odluke središnjih tijela stranke ne provode željenom dinamikom. I u ovom djelu je usvojen zaključak za sljedeču sjednicu Predsjedništva pripremiti konkretne mjere i odluke koje bi ubrzale rješavanja ovih postavljenih ciljeva.

Pod točkom "Razno" vođena je rasprava o nizu aktualnih događanja te prilikama u državi i van nje, te su prihvaćene inicijative i zaključci a najznačajniji je:

Predsjedništvo HSP BiH u cijelosti podupire dosljedan rad nezavisnog zastupnika u Hrvatskom Državnom Saboru, biranog iz XI izborne jedinice, generala Željka Glasnovića, kao i njegovih partnera, zastupnice gospođe Brune Esih i zastupnika doktora Zlatka Hasanbegovića.

U tom kontekstu, pozivamo sve Hrvatice i Hrvate, koji mogu glasovati na predstojećim Lokalnim izborima u Gradu Zagrebu, izaći na izbore i svoj glas povjeriti kandidatkinji za gradonačelnicu Grada Zagreba, gospođi Bruni Esih i njenoj listi za Gradsku skupštinu.

logo

Hrvatska stranka prava
Bosne i Hercegovine

Dužnosnici HSP BiH

Predsjednik: Stanko Primorac
Dopredsjednici: Lazo Rajič
Viktor Kvesić
Željko Koroman
Željko Stipić
Glavni tajnik: Petar Milić
Predsjednik Gl.stana: Berislav Elez
Predsjednik Zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević": Zdenko Dominović
Predsjednica Zajednice pravaških žena "Kraljica Jelena": Sanela Osmić
Podržavate li inicijativu HSP-a BiH o donošenju Zakona o lustraciji?
Da
76%
Ne
14%
Ne znam
10%
Ukupno glasova: 533