Rodna ideologija ruši temelje obitelji i društva

srijeda, 8. studenog 2017.

Hrvatska stranka prava BiH oštro osuđuje nametanja "rodne ideologije" (teorije) te osobito pokušaje znanstvene potvrde iste jer o istoj ne postoji konsenzus u znanstvenoj zajednici.

Pokušaji slabljenja i rušenja društvenih normi i vrijednosti kao što su spol i nacija, pogotovo kad se to radi provođenjem kroz zakonsku legislativu kao obvezujući akt za sve, smatramo neprimjernim i neprihvatljivim. Uvođenje rodne ideologije kao vrhunca rodne teorije dešava se kroz različite forme i oblike često zamaskiran a što se najbolje ocrtava kroz Istanbulsku konvenciju gdje se pod krinkom zašite žena od nasilja uvodi rodna idelogija.

Bitna odrednica svih ovih pokušaja jeste izbacivanje spola, nacije i parlamentarne demokracije s onog mjesta koje im pripada. Na mjesto spola nameće se rod, naciju se eutanazira i uzvisuje se multikulturalizam, a parlamentarnu demokraciju pokušava se zamijeniti nekom demokracijom u kojoj nevladine udruge (često međunarodne), tehnokrati i eksperti koji dolaze tko zna otkud sve, imaju udjela u vlasti kao jednakopravni partneri. Ne treba zaboraviti niti međunarodna poduzeća koja iz toga crpe svoju korist.

Nedavna ratifikacija Istanbulske konvencije u Europskom parlamentu a posebno glasovanje pojedinih zastupnika iz stranaka koje se predstavljaju kao demokršćanske i narodnjačke posebno zabrinjava jer se ovakvim pristupom otvara široki put rodnoj ideologiji.

logo

Hrvatska stranka prava
Bosne i Hercegovine

Dužnosnici HSP BiH

Predsjednik: Stanko Primorac
Dopredsjednici: Lazo Rajič
Viktor Kvesić
Željko Koroman
Željko Stipić
Glavni tajnik: Petar Milić
Predsjednik Gl.stana: Berislav Elez
Predsjednik Zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević": Zdenko Dominović
Predsjednica Zajednice pravaških žena "Kraljica Jelena": Sanela Osmić
Podržavate li inicijativu HSP-a BiH o donošenju Zakona o lustraciji?
Da
76%
Ne
14%
Ne znam
10%
Ukupno glasova: 533