Radni posjet vodstva HSP BiH Tuzlanskoj i Posavskoj županiji

četvrtak, 19. travnja 2018.

Vodstvo HSP BiH, prigodom posjete Tuzlanskoj županiji 17 travnja 2018. godine izvjestilo je predstavnike HSP BiH Tuzla o aktualnim aktivnostima stranke, dok su predstavnici HSP BiH Tuzla izrazili potporu stranci kada je u pitanju zajednički nastup na Općim izborima u listopadu 2018. godine u okviru HNS-a BiH.

Potpora predstavnika HSP BiH Tuzla je ponajprije izražena zbog alarmantne situacije u gradu Tuzli i Tuzlanskoj županiji, zbog nezaustavljivog egzodusa Hrvata još od ratnih godina, sve do danas, kada je isti u sadašnjem trenutku na svom vrhuncu.

Suočeni s poraznim činjenicama nestanka Hrvata, s prostora Tuzlanske županije, zaključeno je da najveću odgovornost, snose oni, koji su već dva desetljeća na vlasti u Tuzli i širem području, kao i brojni politički i gospodarski promašaji, u toj, nekad industrijski najrazvijenijoj županiji.

Nepobitna činjenica je kako se Hrvati svih ovih godina guraju i jesu na margini društvenih i političkih događaja što i jeste jedan od ključnih razloga njihove trenutne malobrojnosti.

Zaključeno je da će član Predsjedništva HSP BiH g-din. Pejo Banović, u što skorijem roku, okupiti aktiviste HSP BiH Grada Tuzle, te formirati povjerenstvo za pripremu i provođenje izbornih aktivnosti stranke za predstojeće izbore.

Radni sastanci u Orašju i Odžaku

Radni sastanci su održani i u Orašju i Odžaku sa povjerenikom HSP BiH za Posavsku županiju g-dinom Marijanom Kopićem ujedno i minsitrom u vladi Posavske županije, te sa zastupnikom u županijskom parlamentu i članom Glavnog stana HSP BiH g-dinom Ivom Bilušićem.

Rasprave su vođene o aktualnim temama na prostoru županije, o stanju u stranci, te pripremama za predstojeće izbore.

Odlučeno je da se u što skorije vrijem formira operativno tijelo - povjerenstvo koje će ujedno biti izborni stožer za POsavsku županiju na čelu kojega će biti g-din Marijan Kopić.

Povjerenstvo – izborni stožer će odmah nakon utemeljenja pristupiti pripremama stranke za predstojeće izbore.

Dužnosnici HSP BiH Posavske županije izrazili su apsolutnu potporu vodstvu stranke nakon izvješća o političkom djelovanju HSP BiH unutar HNS-a BiH.

Također je pozdravljena odluka Predsjedništva i Glavnog stana HSP BiH da se na predstojeće izbore izlazi na zajedničkim listama sa HNS-om na državnoj i entitetskim razinama i u većini županija.

Radnom sastanku su nazočili i predstavnici HSP BiH iz RS-a.

logo

Hrvatska stranka prava
Bosne i Hercegovine

Dužnosnici HSP BiH

Predsjednik: Stanko Primorac
Dopredsjednici: Lazo Rajič
Viktor Kvesić
Željko Koroman
Željko Stipić
Glavni tajnik: Petar Milić
Predsjednik Gl.stana: Berislav Elez
Predsjednik Zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević": Zdenko Dominović
Predsjednica Zajednice pravaških žena "Kraljica Jelena": Sanela Osmić
Podržavate li inicijativu HSP-a BiH o donošenju Zakona o lustraciji?
Da
76%
Ne
14%
Ne znam
10%
Ukupno glasova: 533