Primorac izabran predsjednikom HSP BiH, potpisan sporazum s HSP AS

nedjelja, 13. prosinca 2015.

Stanko Primorac Ćane jednoglasno je izabran za novog predsjednika HSP-a BiH na današnjem V. redovitom saboru ove stranke i nazočnih 230 izaslanika. Dosadašnji predsjednik dr. Zvonko Jurišić izabran je za predsjednika Glavnog stana, dok je Berislav Elez zamjenik predsjednika, a Viktor Kvesić, Lazo Raič i Željko Stipić dopredsjednici.

Izabrano je i vodstvo Glavnog stana, 25 članova Glavnog stana, članovi Časnog suda te Nadzornog odbora HSP-a BiH, a svečano je potpisan i sporazum o suradnji s HSP-om dr. Ante Starčević BiH što je, kako je najavljeno, novi početak suradnje i jačanja hrvatske desnice.

"Moj prvi korak bit će inzistiranje na zajedničkom djelovanju ne samo pravaških opcija, nego i istaknutih pojedinaca i udruga. Nakon toga posvetiti ću se unutarstranačkom funkcionalnošću ali i animirati na uključenje i aktivnost onih članova koji su, zbog određenog nezadovoljstva, zamrznuli svoje članstvo u stranci. Želim vratiti HSP ideološkom kompasu, ozbiljnijem radu i djelovanju. Uvjeren sam da to mogu učiniti i da će HSP BiH već na lokalnim izborima potvrditi svoju snagu i biti pozitivno iznenađenje", kazao je Primorac.

Komentirajući rad dosadašnjeg predsjednika HSP-a BiH, Primorac je naglasio da ima njegovu potporu te da je i sami izbor novog vodstva prošao u iznimno demokratskom ozračju.
"Bivšem predsjedniku ne smijemo zaboraviti 2001. godinu, imao je jako dobre političke poteze ali, naravno, bilo je i pogrešaka koje su sastavni dio svakog rada. Stranka je pretrpjela turbulencije, izgubili smo članove koji su grubo kršili Statut, neki od njih su se upustili u svoje političke avanture iz kojih su izašli poraženi, mnogi naši članovi su, usuđujem se kazati, zavedeni i svakako ćemo nastojati vratiti ih tamo gdje pripadaju - HSP-u BiH", zaključio je novi predsjednik HSP-a BiH.

Sada već bivši predsjednik HSP-a BiH, u svom govoru tijekom podnošenja izvješća o radu stranke, posebno je istaknuo potporu Stanku Primorcu, naglašavajući da je došlo vrijeme za novog predsjednika, ali ne bilo kojeg.
"Stanko Primorac Ćane je prošao, nazovimo to, prvi krug izbora unutar stranke. Dobio je potporu svih podružnica i prepoznat je kao kandidat koji će jednako biti predsjednik stranke i u Posavini, i u Tuzli, u Sarajevu, Srednoj Bosni, Hercegovini, kao i u svojoj podružnici Ljubuški. Kandidat koji neće praviti razliku među podružnicama i koji je jednako kao i ja radio na jačanju stranke i smirivanju unutarstranačkih tenzija, štiteći koheziju HSP-a, kao što je nekada svojim mladim životom štitio svoj hrvatski narod. Danas otvorimo put novom lideru, dajmo mu potporu i snagu u izazovima koji ga čekaju", poručio je između ostalog Jurišić, novi predsjednik Glavnog stana BiH.

logo

Hrvatska stranka prava
Bosne i Hercegovine

Dužnosnici HSP BiH

Predsjednik: Stanko Primorac
Dopredsjednici: Lazo Rajič
Viktor Kvesić
Željko Koroman
Željko Stipić
Glavni tajnik: Petar Milić
Predsjednik Gl.stana: Berislav Elez
Predsjednik Zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević": Zdenko Dominović
Predsjednica Zajednice pravaških žena "Kraljica Jelena": Sanela Osmić
Podržavate li inicijativu HSP-a BiH o donošenju Zakona o lustraciji?
Da
76%
Ne
14%
Ne znam
10%
Ukupno glasova: 533