Presuda je politička, licemjerna i zakašnjela

četvrtak, 21. ožujka 2019.

Haški tribunal, još jednom u velikom nizu nije opravdao svoju misiju. Tribunal ili ono što je ostalo od njega kako ga sada zovu “MEHANIZAM” samo je pitanje čiji je to mehanizam i čemu služi, pravdi sigurno najmanje, ni jednom točkom presude ne povezuje velikosrpsku agresiju sa njenim tvorcem, glavnim arhitektom – Beogradom.

Presuda je politička, licemjerna i zakašnjela, te samo djelomično zadovoljava pravdu i pravičnost, politička zato što je nastavak kontinuiteta konstruirane teze kako smo svi pomalo krivi za rat u bivšoj Jugoslaviji, na suprot činjenici, da je jedini i isključivi krivac komunistički režim, zajedno sa srbiziranom JNA koja je savršen “MEHANIZAM” za realizaciju velikosrpskih imperijalističkih ciljeva, koji bar po četvrti put u zadnjih 150 godina pred očima cijelog civiliziranog svijeta počinju krvave agresorske ratove na ovim prostorima ( Balkanski ratovi, I svjetski rat, II svjetski rat i posljednji, nadajmo se zadnji Domovinski rat.

Presuda je politička, jer nije kao ni jedna do sada dotakla suštinu i bit uzroka ratova u bivšopj Jugoslaviji i odgovornost vrha Jugoslavije i vrha JNA, koji su započeli ratove agresijom, u gotovo svim bivšim republikama Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Kosovu i Makedoniji i, do sada jedino nisu započeli rat u Srbiji.

Presuda je licemjerna, zato što se odgovornost zločinca Karadžića, ograničava na određeno područje kada je u pitanju genocid a druga područja Bosne i Hercegovine uopće se ne spominju. Ne spominje se agresija postrojbi pod Karadžićevim zapovjedništvom koje su napadale prostore Republike Hrvatske, ne spominje se uopće agresija u djelovima Hercegovine: Kupres, Livno, Mostar, Stolac, Čapljina, Ljubuški, Široki Brijeg, Čitluk gdje su Karadžićevi četnici prvih mjeseci agresije 91. i 92. godine ubijali goloruki rarod, djecu i civile, te vršili etničko čišćenje sve do svibnja i lipnja 92. godine kada su se dragovoljci u ovim dijelovima Bosne i Hercegovine, organizirali i otjerali agresora iz ovog dijela Bosne i Hercegovine.

Po ovoj presudi, izgleda da nije isto kada Karadžićevi topovi i četnici ubiju djecu u Ljubuškom ili u nekom drugom dijelu Bosne i Hercegovine.

Presuda je zakašnjela, u 21 stoljeću u vrijeme komunikacije, kada informacija sa kraja na kraj svijeta putuje nekoliko sekundi, u vremenui kada je potpuno jasno tko je započeo rat (JNA i četnici ) tko je odgovoran za rat ( NAČERTANIJA-SANU) kada su UN-u dostupni zločinci odgovorni za agresiju na prostorima bivše Jugoslavije, koja je prouzročila gotovo 150 000 žrtava, kada je jasno tko je krivac za rat i 150 000 žrtava trebali smo čekati gotovo 30 godina da UN-ov “MEHANIZAM” osudi zločinca.

Ova presuda, je samo djelomično pravedna i pravična, no nažalost sve ukupno, kako smo već kazali u širokom luku zaobilazi suštinu i uzroke neviđenih zločina u srcu Europe na kraju 20-og stoljeća.

Nedopustivo i nevjerojatno ali nažalost to je naša stvarnost.

Stoga upozoravamo i sa zabrinutošću zaključujemo da UN-ov “MEHANIZAM” nije izvršio svoju misiju, što znači da velikosrpska mitomanija i agresorski ciljevi, nisu presuđeni ni osuđeni, nego su nagrađeni, a samim tim su, još uvijek ozbiljna prijetnja miru i stabilnosti Bosne i Hercegovine, cijele jugoistočne Europe i šire.

logo

Hrvatska stranka prava
Bosne i Hercegovine

Dužnosnici HSP BiH

Predsjednik: Stanko Primorac
Dopredsjednici: Lazo Rajič
Viktor Kvesić
Željko Koroman
Željko Stipić
Glavni tajnik: Petar Milić
Predsjednik Gl.stana: Berislav Elez
Predsjednik Zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević": Zdenko Dominović
Predsjednica Zajednice pravaških žena "Kraljica Jelena": Sanela Osmić
Podržavate li inicijativu HSP-a BiH o donošenju Zakona o lustraciji?
Da
76%
Ne
14%
Ne znam
10%
Ukupno glasova: 533