Predsjednik udruge Prsten RH pozdravio djelovanje HSP BiH kroz djelovanje HNS-a BiH

četvrtak, 14. lipnja 2018.
prsten

Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine, u franžiznom centru Vitez, sudjelovala je kao članica HNS-a BiH na radnom sastanku sa čelnicima udruge Prsten Republike Hrvatske, udruge Prsten Bosne i Hercegovine i predstavnicima institucija Republike Hrvatske.

Radni sastanak predvodio je predsjednik udruge Prsten RH g-din. Mijo Marić. Povod održavanja sastanka na ovoj razini je osnivanje sestrinske udruge Prsten u Bosni i Hercegovini, kao i aktualna politička previranja u Bosni i Hercegovini.

Radnom sastanku su nazočili visoki predstavnici institucija Republike Hrvatske predvođeni potpredsjednikom Hrvatskog sabora g-dinom. Milijanom Brkićem.

Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine se na sastanku ukratko predstavila čelnicima udruga Prsten i predstavnicima institucija Republike Hrvatske, čestitala novoizabranim dužnosnicima udruge Prsten Bosne i Hercegovine, te zahvalila na svemu što čine za Hrvate općenito, a posebno za Hrvate u Bosni i Hercegovini kojima je u ovom trenutku pomoć u gospodarskom i političkom smislu potrebnija nego ikad.

Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine je ukratko izložila strateške ciljeve u Bosni i Hercegovini sa naglaskom na djelovanje unutar HNS-a BiH, naglasila važnost političkog djelovanja ne samo Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine, već i drugih hrvatskih stranaka u okviru HNS-a BIH a posebno onih koji se nisu odazvali pozivu udruge Prsten na ovaj sastanak.

Predsjednik udruge Prsten Republike Hrvatske g-din Marić je posebno pozdravio aktivno političko djelovanje Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine kroz HNS BiH podcrtavajući činjenicu da je Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine još iz 2000-ih godina jedan od utemeljitelja HNS-a BiH.

Na sastanku, od svih predstavnika oba Prstena u više navrata je data potpora predstavnicima stranaka HNS-a BiH okupljenim u velikoj hrvatskoj koaliciji čije političke ciljeve je prezentiro predsjednik HNS-a BiH i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović.

Također podpredsjednik Hrvatskog sabora Republike Hrvatske g-din Milijan Brkić je u nekoliko navrata prenio poruke najviših dužnosnika Republike Hrvatske u smislu potpore sestrinskoj stranci HDZ BiH, ali i svim hrvatskim strankama okupljenim u velikoj hrvatskoj koaliciji unutar HNS-a BiH za bezrezervnu potporu u nastojanjima implementacije presude Ustavnog suda BiH, borbe za jednakopravnost hrvatskog naroda u BiH te svaku vrstu potpore za pobjedu koalicije na Općim izborima 2018. godine.

logo

Hrvatska stranka prava
Bosne i Hercegovine

Dužnosnici HSP BiH

Predsjednik: Stanko Primorac
Dopredsjednici: Lazo Rajič
Viktor Kvesić
Željko Koroman
Željko Stipić
Glavni tajnik: Petar Milić
Predsjednik Gl.stana: Berislav Elez
Predsjednik Zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević": Zdenko Dominović
Predsjednica Zajednice pravaških žena "Kraljica Jelena": Sanela Osmić
Podržavate li inicijativu HSP-a BiH o donošenju Zakona o lustraciji?
Da
76%
Ne
14%
Ne znam
10%
Ukupno glasova: 533