Položeni vijenci pred Spomenikom hrvatskim braniteljima u Počitelju

četvrtak, 7. lipnja 2018.
izaslanstvo

Izaslanstvo Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine predvođeno predsjednikom Stankom Primorcem te izaslanstvo udruga HOS-a predvođeno Nikom Boškovićem te Ivicom Jurčanom i Damirom Radnićem iz HOS Vukovar nazočilo je svetoj misi za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje povodom 26. obljetnice Lipanjske zore 1992. Nakon svete mise položeni su vijenci i zapaljenje svijeće pred Spomenikom hrvatskim braniteljima u Počitelju.

HSP Bosne i Hercegovine iznimno je ponosan na postrojbe HOS-a, koje su pod prepoznatljivim sloganom Za dom spremni, dale značajan doprinos kako ovoj tako i mnogim drugim pobjedama hrvatskih snaga jer su upravo one sudjelovale u razbijanju najtvrđih četničkih uporišta. Današnji predsjednik Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine Stanko Primorac u to vrijeme bio je jedan od visokih zapovjednika HOS-a.

Združene hrvatske snage (HVO, HV i HOS) operacijom Lipanjske zore su oslobodile dolinu rijeke Neretve od JNA i drugih postrojbi srpsko-crnogorskog agresora a Počitelj je mjesto gdje su hrvatske snage prešle rijeku Neretvu.

Tom odlučnom akcijom spriječeni su planovi velikosrpskog agresora da ovlada Neretvom do Ploča te tako odsiječe jug Hrvatske sa Dubrovnikom. Lipanjske zore su ujedno i prvi veliki poraz JNA u ratu u Bosni i Hercegovini.

logo

Hrvatska stranka prava
Bosne i Hercegovine

Dužnosnici HSP BiH

Predsjednik: Stanko Primorac
Dopredsjednici: Lazo Rajič
Viktor Kvesić
Željko Koroman
Željko Stipić
Glavni tajnik: Petar Milić
Predsjednik Gl.stana: Berislav Elez
Predsjednik Zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević": Zdenko Dominović
Predsjednica Zajednice pravaških žena "Kraljica Jelena": Sanela Osmić
Podržavate li inicijativu HSP-a BiH o donošenju Zakona o lustraciji?
Da
76%
Ne
14%
Ne znam
10%
Ukupno glasova: 533