Održana utemeljiteljska sjednica Glavnoga stana HSP BiH

ponedjeljak, 20. lipnja 2016.

U subotu je u Kiseljaku održana utemeljiteljska sjednica Glavnoga stana Hrvatske stranke prava BiH. Sjednicom je predsjedavao Berislav Elez, predsjednik Glavnoga stana HSP BiH, izabran na VI. saboru stranke koji je održan 22. svibnja u Ljubuškom.

Sukladno statutu HSP-a BiH članaka 55. utvrđeni su članovi Glavnog stana.

Predsjednik stranke Stanko Primorac je upoznao nazočne o tome kako su održane sjednice Nadzornoga odbora i Časnoga suda. Za predsjednika Nadzornoga odbora izabran je Zrinko Čuvalo, a za predsjednika Časnoga suda izabran je Marko Martinović. Oba izabrana predsjednika, po statutu HSP BiH, su članovi Glavnoga stana HSP-a BiH.

Na prijedlog predsjednika Primorca jednoglasno su, temeljem Statuta, u Predsjedništvo HSP-a BiH izabrani Pejo Banović i Ante Zorić.

Na sjednici GS je donešena i odluka o raspuštanju Županijskih vijeća Posavske i Sarajevske županije te svih podružnica u sastavu istih.
Raspuštene su i podružnice Posušje i Modriča.

Predsjednik stranke Stanko Primorac upoznao je članove Glavnog stana o tome kako je HSP BiH spreman za predstojeće Lokalne izbore i na njih izlazi u 32 općine. Istaknuo je i kako je, kao nacionalno osjetljiva i odgovorna stranka, HSP BiH spreman podržati, uz korektan dogovor s ostalim članicama Hrvatskoga narodnoga sabora BiH, zajedničke kandidate za načelnike u onim općinama gdje Hrvati nisu u većini. HSP BiH je, u nekoliko općina, potpisao koalicije sa strankama hrvatskoga predznaka, u cilju postizanja što boljega rezultata. Za ovakve odluke isključivo su bili ovlašteni predsjednici općinskih podružnica stranke za te općine što je pokazatelj demokratizaciji stranke.

Članovi Glavnog stana upoznati su s propisanim rokovima za predstojeće lokalne izbore.
Posebno je istaknuto da se, prilikom sastavljanja listi, vodi računa o što postavljanju što kvalitetnijih kandidata kako bi se ostvario što bolji rezultat i što kvalitetnije predstavila pravaška ideja kroz općinska vijeća.

logo

Hrvatska stranka prava
Bosne i Hercegovine

Dužnosnici HSP BiH

Predsjednik: Stanko Primorac
Dopredsjednici: Lazo Rajič
Viktor Kvesić
Željko Koroman
Željko Stipić
Glavni tajnik: Petar Milić
Predsjednik Gl.stana: Berislav Elez
Predsjednik Zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević": Zdenko Dominović
Predsjednica Zajednice pravaških žena "Kraljica Jelena": Sanela Osmić
Podržavate li inicijativu HSP-a BiH o donošenju Zakona o lustraciji?
Da
76%
Ne
14%
Ne znam
10%
Ukupno glasova: 533