Održan 4. županijski Zbor Hercegovačko-neretvanske županije HSP BiH

nedjelja, 25. ožujka 2018.

Intoniranjem himne hrvatskoga naroda "Lijepa naša domovino" i odavanjem počasti minutom šutnje svima onima koji su dali svoj život za slobodu hrvatskoga naroda, osobito poginulima u Domovinskome ratu jučer je u Mostaru održan Četvrti županijski Zbor Hercegovačko-neretvanske županije Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine.

Za predsjednika Županijskoga vijeća Hercegovačko-neretvanske županije HSP-a BiH jednoglasno je izabran gosp. Lazo Rajič, također su jednoglasno izabrani dopredsjednici Ivan Fofić i Niko Dragićević, te tajnik Albert Šunjić.

Na Zboru su izabrani i članovi Županijskoga vijeća Hercegovačko-neretvanske županije HSP-a BiH i to redom: iz Rame Darko Topić, iz Čapljine Jure Grgić, iz Mostara Karlo Marić, iz Čitluka Marin Ostojić i iz Ravnog Mato Prce.

Na Zboru su također izabrani i članovi županijskoga Nadzornoga odbora u sastavu:
Vjekoslav Bešker, Vitomir Zlatić i Tomislav Batina, te Članovi županijskoga Časnoga suda u sastavu:
Jozo Marić, Pavle Milić i Martin Ćorić.

Na Zboru su bili nazočni visoki dužnosnici stranke: Stanko Primorac, predsjednik, Viktor Kvesić, dopredsjednik, Branko Čorluka, rizničar i Zrinko Čuvalo predsjednik Nadzornog odbora HSP-a BiH.

Predsjednik HSP-a BiH gospodin Stanko Primorac je ukazao na nužnost političkoga djelovanja HSP-a BiH unutar Hrvatskoga narodnoga sabora, akcentirao organizacijsko jačanje stranke te izrazio zadovoljstvo kako HSP BiH spreman dočekuje predstojeće vrlo bitne izbore za hrvatski narod u BiH.

Na kraju Zbora nazočnima se obratio i novoizabrani predsjednik Županijskoga vijeća HSP BiH Hercegovačko-neretvanske županije gosp. Lazo Rajič zahvalivši se na jednoglasnoj potpori i obećavši kako će djelovati i u pravcu organizacijskoga jačanja stranke i u provođenju stranačkoga programa.

Ured za informiranje i medije

logo

Hrvatska stranka prava
Bosne i Hercegovine

Dužnosnici HSP BiH

Predsjednik: Stanko Primorac
Dopredsjednici: Lazo Rajič
Viktor Kvesić
Željko Koroman
Željko Stipić
Glavni tajnik: Petar Milić
Predsjednik Gl.stana: Berislav Elez
Predsjednik Zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević": Zdenko Dominović
Predsjednica Zajednice pravaških žena "Kraljica Jelena": Sanela Osmić
Podržavate li inicijativu HSP-a BiH o donošenju Zakona o lustraciji?
Da
76%
Ne
14%
Ne znam
10%
Ukupno glasova: 533