Obilježena 26. obljetnica umorstva Blaža Kraljevića i bojovnika HOS-a

četvrtak, 9. kolovoza 2018.

Dana 9. kolovoza 2018. godine navršilo se 26 godina od tragičnog ubojstva zapovjednika HOS-a u Bosni i Hercegovini, generala Blaža Kraljevića i osmorice dragovoljaca HOS-a iz njegove pratnje.

Tog 9. kolovoza 1992. godine u Kruševu kraj Mostara u zločinačkoj zasjedi mučki su usmrćeni Blaž Kraljević, Osman Maksić, Šahdo Delić, Ivan Granić, Mario Medić, Vinko Primorac, Gordan Čuljak, Marko Stjepanović i Rasim Krasniqi.

Svetom misom u crkvi sv Ilije proroka u Kruševo u 9 sati za pobijene pripadnike HOS-a i sve koji dadoše život za Domovinu uz nazočnost više svećenika te brojnih pripadnika HOS-a i domoljuba kao i predsjednika najznačajnijih pravaških stranaka iz RH i BiH Stanka Primorca, Karla Starčevića i Hrvoja Ničea otpočeo je ovogodišnji program komemoracije. Nakon sv. Mise, na spomenik svim poginulim hrvatskim braniteljima u Kruševu položeno je cvijeće i zapaljenje svijeće.

Udruge dragovoljaca HOS-a iz HNŽ, ZHŽ i FBiH organizatori su ovogodišnje komemoracije pokraj spomenika na mjestu tragedije u Kruševu kraj Mostara. Cvijeće i svijeće položili su članovi obitelji pobijenih, predstavnici udruga iz Domovinskog rata, predstavnici institucija i političkih stranaka i pojedinci.

Na kraju prigodnim govorom nazočnim su se obratili jedan od ratnih zapovjednika HOS-a i predsjednik HSP BiH Stanko Primorac kao i predsjednik HSP RH Karlo Starčević koji su naglasili da se žrtva umorenih bojovnika HOS-a sa Varde i svih hrvatskih domoljuba nikada ne smije zaboraviti.

logo

Hrvatska stranka prava
Bosne i Hercegovine

Dužnosnici HSP BiH

Predsjednik: Stanko Primorac
Dopredsjednici: Lazo Rajič
Viktor Kvesić
Željko Koroman
Željko Stipić
Glavni tajnik: Petar Milić
Predsjednik Gl.stana: Berislav Elez
Predsjednik Zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević": Zdenko Dominović
Predsjednica Zajednice pravaških žena "Kraljica Jelena": Sanela Osmić
Podržavate li inicijativu HSP-a BiH o donošenju Zakona o lustraciji?
Da
76%
Ne
14%
Ne znam
10%
Ukupno glasova: 533