Obilježena 24. obljetnica herojske obrane sela Zubića u Novom Travniku

četvrtak, 26. listopada 2017.

Svetom misom zadušnicom 25. listopada ove godine obilježena je 24. obljetnica herojske obrane sela Zubića u Novom Travniku.

Na obilježavanju 24. obljetnice bitke za selo Zubiće sudjelovalo je izaslanstvo HSP-a BiH koju su predvodili predsjednik Glanog stana Berislav Elez, dopredsjednik HSP-a BiH Viktor Kvesić i Predsjednik zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević" Zdenko Dominović.

Prije misnog slavlja ispred memorijalne kapelice Svetog Ilije i spomen pleče poginulim braniteljima HOS-a i HVO-a zapaljene su svijeće i položeni vijenci.
Misno slavlje predvodio je ravnatelj KŠC Petar Barbarić don Željko Marić.

Nakon završetka misnog slavlja nastavljeno je druženje s okupljenima prisjećajući se tih teških dana iz domovinskog rata.

Gospodin Zdenko Dominović, zapovjednik HOS-a koji je vodio akciju obrane Zubića, istakao je kako su Zubići bili naisturenija crta Novotravničkog bojišta, koja se u obliku potkovice dulje od dva kilometra uklinila sa tri strane okružena muslimanskim snagama. Još od početka napada muslimanskih snaga na Hrvate Novog Travnika, koji su otpočeli dana 11.06.1993. godine, Zubići su bili izloženi svakodnevnim napadima. No, herojskom obranom, bez obzira na iznimno podređeni položaj, branitelji Zubića su izdržavali, znajući kako su Zubići kota koja je osiguravala obranu samog grada Novog Travnika. 

logo

Hrvatska stranka prava
Bosne i Hercegovine

Dužnosnici HSP BiH

Predsjednik: Stanko Primorac
Dopredsjednici: Lazo Rajič
Viktor Kvesić
Željko Koroman
Željko Stipić
Glavni tajnik: Petar Milić
Predsjednik Gl.stana: Berislav Elez
Predsjednik Zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević": Zdenko Dominović
Predsjednica Zajednice pravaških žena "Kraljica Jelena": Sanela Osmić
Podržavate li inicijativu HSP-a BiH o donošenju Zakona o lustraciji?
Da
76%
Ne
14%
Ne znam
10%
Ukupno glasova: 533