Najoštrija osuda uništavanja spomenika poginulim bojovnicima

srijeda, 6. veljače 2019.

Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje uništavanje i devastiranje spomenika poginulim bojovnicima Imotske bojne IV brigade ZNG na Golubovom kamenu iznad Mokošice kod Dubrovnika.

Nakon nešto više od mjesec dana (sredinom prosinca 2018. godine), od devastiranja spomenika poginulim braniteljima HOS-a u Slivnici (općina Ravno) u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, ponavlja se uništavanje i divljanje na ovom prostoru. Tada smo mislili kako je to samo nečiji trenutni hir, ali nas ovo rušenje spomenika na Golubovom kamenu upozorava na nešto drugo, mnogo opasnije.

Tijekom Domovinskog rata na Golubovom kamenu nalazilo se jako srbo-četničko uporište s kojeg su nadzirali prometnicu na zapadnom ulazu u Dubrovnik. Međutim hrabrim bojovnicima Imotske bojne osvajanje ove točke bila je samo jedna u nizu na dubrovačkoj bojišnici.

Pozivamo nadležno MUP Hercegovačko-neretvanske županije sprovesti žurnu i učinkovitu istragu te privesti pravdi počinitelje ovog monstruoznog djela kako na Golubovom kamenu tako i Slivnici.

logo

Hrvatska stranka prava
Bosne i Hercegovine

Dužnosnici HSP BiH

Predsjednik: Stanko Primorac
Dopredsjednici: Lazo Rajič
Viktor Kvesić
Željko Koroman
Željko Stipić
Glavni tajnik: Petar Milić
Predsjednik Gl.stana: Berislav Elez
Predsjednik Zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević": Zdenko Dominović
Predsjednica Zajednice pravaških žena "Kraljica Jelena": Sanela Osmić
Podržavate li inicijativu HSP-a BiH o donošenju Zakona o lustraciji?
Da
76%
Ne
14%
Ne znam
10%
Ukupno glasova: 533