Ima li kraja četničkom orgijanju u BiH?

ponedjeljak, 14. ožujka 2016.

Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine osuđuje četničko okupljanje, veličanje lika i djela ratnog zločinca Dragoljuba Mihajlovića i orgijanje u Višegradu, a posebice oštro osuđujemo napad na medijske djelatnike i licemjerno ograđivanje organizatora okupljanja od ovog napada.

I ove godine, uz odobrenje vlasti u Republici Srpskoj, okupiše se sljedbenici i pristaše Ravnogorskog četničkog pokreta na Drini i tako nas vratiše u vrijeme za koje smo mislili da se nikad neće ponoviti. Ovo je strašna poruka svima onima koji nisu na tragu "božanske tvorevine", osobito onima koji se usudiše i vratiše na svoja stoljetna ognjišta, onima koji su preživjeli "žive lomače" i slične torture.

Pozivamo nadležna tijela i institucije da zabrane ovakva okupljanja, a počinitelje i nalogodavce primjereno kazne. Pozivamo i Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine da napokon donese zakonsku legislativu kojom bi se osudili svi totalitarni režimi, a ovakvim organizacijama i udruženjima trajno zabranila djelovanje. Pozvali bi i institucije RS, ali budući da je ovaj entitet nastao na ovakvim dešavanjima i uz blagoslov tadašnje, a očito i sadašnje politike, nažalost, nemamo kome uputiti poziv da učini bilo što.

Danas u Višegradu, sutra u Šamcu, Derventi, Bijeljini te svim ostalim mjestima koji ostadoše bez svjedoka kakva je Bosna i Hercegovina nekad bila.

logo

Hrvatska stranka prava
Bosne i Hercegovine

Dužnosnici HSP BiH

Predsjednik: Stanko Primorac
Dopredsjednici: Lazo Rajič
Viktor Kvesić
Željko Koroman
Željko Stipić
Glavni tajnik: Petar Milić
Predsjednik Gl.stana: Berislav Elez
Predsjednik Zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević": Zdenko Dominović
Predsjednica Zajednice pravaških žena "Kraljica Jelena": Sanela Osmić
Podržavate li inicijativu HSP-a BiH o donošenju Zakona o lustraciji?
Da
76%
Ne
14%
Ne znam
10%
Ukupno glasova: 533