HSP traži žurno puštanje i pravo na obranu sa slobode za uhićene branitelje HVO Orašje

ponedjeljak, 7. studenog 2016.

Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine daje punu potporu g. Marijanu Kopiću, ministru branitelja u Vladi Posavske županije u nastojanjima da se žurno pomogne uhićenim časnicima i braniteljima HVO u Orašju, jedan je od zaključaka Glavnog stana HSP BiH sa sjednice održane u Novom Travniku, te traži žurno puštanje i pravo na obranu sa slobode uhićenih hrvatskih časnika i branitelja.
Hrvatska stranka prava BiH još jedanput osuđuje ponašanje čelnika Hrvatskog narodnog sabora koji ni nakon tjedan dana od uhićenja u Orašju nisu sazvali hitnu sjednicu HNS. Šturo i jalovo priopćenje Odjela HNS-a nisu dostojan odgovor na još jednu odmazdu prema hrvatskim braniteljima.

Hrvatska stranka prava BiH osuđuje političke pritiske na sudove i tužiteljstva u BiH te djelovanje istih po nalozima raznih centara moći. Hrvatski branitelji, pripadnici HVO-a i HOS-a, su jedini koji i danas plaćaju cijenu što je hrvatski narod opstao u Bosni i Hercegovini.

Hrvatska stranka prava BiH ne prihvaća iznenađenost i zabrinutost hrvatskih političkih elita u BiH te u Hrvatskoj. Obnašatelji dužnosti (ministri i zamjenici ministara) na pozicijama pravde i sigurnosti u Vijeću ministara te u agencijama unatrag petnaestak godina snose značajan dio odgovornosti. Također sudovi i tužiteljstva u BiH jednima služe za političke pritiske i ucjene, drugima za pisanje povijesti, trećima za legaliziranje pljačke a najmanje se bave osnovnoj funkciji - sankcioniranju ponašanja protivno zakonu.

logo

Hrvatska stranka prava
Bosne i Hercegovine

Dužnosnici HSP BiH

Predsjednik: Stanko Primorac
Dopredsjednici: Lazo Rajič
Viktor Kvesić
Željko Koroman
Željko Stipić
Glavni tajnik: Petar Milić
Predsjednik Gl.stana: Berislav Elez
Predsjednik Zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević": Zdenko Dominović
Predsjednica Zajednice pravaških žena "Kraljica Jelena": Sanela Osmić
Podržavate li inicijativu HSP-a BiH o donošenju Zakona o lustraciji?
Da
76%
Ne
14%
Ne znam
10%
Ukupno glasova: 533