HSP protiv povećanja cijena električne energije za kućanstva

četvrtak, 10. studenog 2016.

Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine oštro se protivi zahtjevu JP EP HZHB d.d. Mostar upućenom FERK-u za povećanjem cijene električne energije za najširu kategoriju potrošača - kućanstva. Ovo smatramo još jednim ničim opravdanim udarom na ionako nizak standard.

Javno poduzeće Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosna Mostar imala je u prošloj godini gubitak od skoro 100.000.000 (milijuna) KM koji u povijesti ovog poduzeća nikad nije zabilježen. Znamo da je većina tog duga proistekla od Aluminija ali ne smijemo zaboraviti niti loše upravljanje i rukovođenje ovim poduzećem. Također Marinko Gilja, direktor ovog poduzeća se počastio novom skupocjenom limuzinom Audi A6 koje je koštalo onoliko koliko je Ministarstvo branitelja HNŽ-a izdvojilo za cjelogodišnje stambeno zbrinjavanje braniteljske populacije u HNŽ-u.

Ako znamo da se broj uposlenika u zadnjih godinu dana u Elektroprivredi HZ HB povećao za skoro pet stotina, što predstavlja izniman financijski teret, onda znamo gdje su uzroci ovog zahtijeva za povećanjem cijena električne energije.

Ovo je još jedan zorni pokazatelj provođenja i rezultata Reformske agende gdje nam svi, počevši od bjelosvjetskih uhljeba stacioniranih u BiH do naših političkih elita, govore i uvjeravaju o pozitivnim pokazateljima i povećanim stopama a naši građani vide samo povećane račune koje svakodnevno plaćaju.

logo

Hrvatska stranka prava
Bosne i Hercegovine

Dužnosnici HSP BiH

Predsjednik: Stanko Primorac
Dopredsjednici: Lazo Rajič
Viktor Kvesić
Željko Koroman
Željko Stipić
Glavni tajnik: Petar Milić
Predsjednik Gl.stana: Berislav Elez
Predsjednik Zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević": Zdenko Dominović
Predsjednica Zajednice pravaških žena "Kraljica Jelena": Sanela Osmić
Podržavate li inicijativu HSP-a BiH o donošenju Zakona o lustraciji?
Da
76%
Ne
14%
Ne znam
10%
Ukupno glasova: 533