HSP BiH započeo proces ujedinjenja svih pravaša

subota, 23. travnja 2016.

Nakon zajedničkog djelovanja na sjednici predsjedništva Hrvatskog Narodnog Sabora 22. travnja u Vitezu predsjednik HSP-a BiH Stanko Primorac održao je sastanak s predsjednikom Hrvatskog pravaškog bloka Željkom Koromanom.

Na satanku se razgovaralo o ujedinjenju i okupljanju svih pravaša u Hrvatsku stranku prava BiH.
Predsjednik HP Bloka Željko Koroman rekao je da je prestala potreba za postojanje i djelovanje HP Bloka te da će svoje djelovanje nastaviti u HSP-u BiH.

Kao što je i najavio, nakon izbora na dužnost predsjednika HSP-a BiH, predsjednik Primorac istakao je kako ujedinjenje pravaša nema alternativu te da pravaši okupljeni u jednu stranku mogu biti snažan politički faktor u stabilizaciji BiH te rješavanju statusa hrvatskog naroda u BiH.

Primorac i Koroman su iskazali kako je cjelokupan proces ujedinjenja dogovoren te da nema nikakvih prepreka ka ostvarenju tog cilja, a na tijelima stranaka zadatak dogovoreno tehnički realizirati.

Primorac je upoznao javnost i o ostvarenim kontaktima s ostalim pravaškim strakama, na kojima su, na nekoliko održanih sastanaka, ostvareni pomaci u razgovorima o ujedinjenju, te se očekuje konkretizacija tih dogovora u sljedećem razdoblju.

Poslan je poziv i ostalim pravaškim strankama, s kojima do sada nisu obavljeni razgovori, pridružiti se ovom projektu okrupnjavanja pravaške političke scene u BiH.

logo

Hrvatska stranka prava
Bosne i Hercegovine

Dužnosnici HSP BiH

Predsjednik: Stanko Primorac
Dopredsjednici: Lazo Rajič
Viktor Kvesić
Željko Koroman
Željko Stipić
Glavni tajnik: Petar Milić
Predsjednik Gl.stana: Berislav Elez
Predsjednik Zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević": Zdenko Dominović
Predsjednica Zajednice pravaških žena "Kraljica Jelena": Sanela Osmić
Podržavate li inicijativu HSP-a BiH o donošenju Zakona o lustraciji?
Da
76%
Ne
14%
Ne znam
10%
Ukupno glasova: 533