HSP BiH: Vlada FBiH stoji čvrsto na robovlasničkom putu

četvrtak, 17. prosinca 2015.

HSP BiH oštro osuđuje odluku Vlade F BiH na čelu sa premijerom Fadilom Novalićem o nepodržavanju prijedloga Općeg kolektivnog ugovora Sindikata i Poslodavaca F BiH, stoji u priopćenju HSP BiH.

"Ovim činom Vlada Federacije BiH pokazala je pravo lice brige za radnike, kao i zbog čega je inzistirala na žurnom donošenju novog Zakona o radu.

Ovim potezom Vlade F BiH i premijera Fadila Novalića obistinile su se najcrnje slutnje onih koji nisu bili zadovoljni procedurom donošenja, a manjim dijelom i sadržajem novog Zakona o radu i sve negativne posljedice njegove nakaradne primjene.

Ekspertne skupine ispred Sindikata, Poslodavaca i Vlade F BiH bile su zadužene za donošenje novog Općeg kolektivnog ugovora iako su, po informacijama iz medija, predstavnici Vlade F BiH izbjegavali učešće u davanju prijedloga i uopće radu na donošenju novog Općeg kolektivnog ugovora.

Put do novog Općeg kolektivnog ugovora je bio težak uz dosta prijepora između Sindikata i Poslodavaca, ali ipak tri dana prije isteka zakonskog roka 15. prosinca dolaze do zajedničkog prijedloga novog Općeg kolektivnog ugovora i šalju ga na Vladu F BiH, da bi nas na 24. sjednici Vlada F BiH šokirala.

Premijer izlazi sa informacijom da ga je dosta "poslodavaca" zvalo, čak i dolazilo, te da se ne slažu sa ovim prijedlogom Općeg kolektivnog ugovora i kako Vlada kojoj je on na čelu ne može dati blagoslov tom i takvom Općem kolektivnom ugovoru.

Što bi se desilo da članovi raznih sindikata nazovu Premijera ili dođu kod njega i kažu mu da se ne slažu sa prijedlogom Općeg kolektivnog ugovora? Bi li ih Premijer poslušao kao što sluša ove "poslodavce"? I koji su to "poslodavci" koji ne djeluju kroz Udrugu poslodavaca FBiH?

Ovim činom Premijer vjerojatno pokazuje brigu za nekog poslodavca koji mu je i donio Europsku agendu, te nam otvara oči da vidimo kako put prema Europi, kojim nas vode, traži čvrsta koljena", navodi se u priopćenju za javnost HSP-a BiH.

logo

Hrvatska stranka prava
Bosne i Hercegovine

Dužnosnici HSP BiH

Predsjednik: Stanko Primorac
Dopredsjednici: Lazo Rajič
Viktor Kvesić
Željko Koroman
Željko Stipić
Glavni tajnik: Petar Milić
Predsjednik Gl.stana: Berislav Elez
Predsjednik Zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević": Zdenko Dominović
Predsjednica Zajednice pravaških žena "Kraljica Jelena": Sanela Osmić
Podržavate li inicijativu HSP-a BiH o donošenju Zakona o lustraciji?
Da
76%
Ne
14%
Ne znam
10%
Ukupno glasova: 533