HSP BiH se uredno prijavila na izbore

četvrtak, 7. lipnja 2018.
logo

S obzirom da su proteklih dana medijima plasirane dezinformacije o tobožnjem osporavanju prijave za izbore Hrvatskoj stranci prava Bosne i Hercegovine (HSP BiH), čiji je predsjednik Stanko Primorac, obavještavamo javnost kako je Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine, čiji je predsjednik Stanko Primorac, danas dobila odluku kako je prijava koju smo podnijeli uredna te da je ista ovjerena na redovnoj 24. sjednici Središnjeg izbornog povjerenstva. (Prilog 1)

Dakle Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine uredno se prijavila i ovjerila za opće izbore koji se imaju održati 2018 g. u listopadu na sve razine vlasti, izuzev člana Predsjedništva, odnosno za Zastupnički dom Parlamentarne Skupštine BiH, za Entitetske Parlamente (ZD Federacije BiH, NSRS) i Skupštine svih deset Županija.

Također, Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine podnijela je prijavu Središnjem izbornom povjerenstvu koja je, putem istog, proslijeđena nadležnom Sudu da se u potpunosti ospori prijava političke stranke "Hrvatske stranke prava" jer ta stranka već 6 izbornih ciklusa niti je bila aktivna niti je sudjelovala na izborima te je, sukladno izbornom Zakonu BiH, trebala biti brisana iz Sudskog registra. (prilog 2)

logo

Hrvatska stranka prava
Bosne i Hercegovine

Dužnosnici HSP BiH

Predsjednik: Stanko Primorac
Dopredsjednici: Lazo Rajič
Viktor Kvesić
Željko Koroman
Željko Stipić
Glavni tajnik: Petar Milić
Predsjednik Gl.stana: Berislav Elez
Predsjednik Zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević": Zdenko Dominović
Predsjednica Zajednice pravaških žena "Kraljica Jelena": Sanela Osmić
Podržavate li inicijativu HSP-a BiH o donošenju Zakona o lustraciji?
Da
76%
Ne
14%
Ne znam
10%
Ukupno glasova: 533