HSP BiH podržao zajedničkog kandidata za načelnika Ljubuškog

nedjelja, 28. veljače 2016.

Predstavljanje kandidata za načelnika općine Ljubuški i potpisivanje sporazuma o programskoj suradnji i potpori zajedničkom kandidatu upriličeno je u ljubuškoj Gradskoj vijećnici.
Pod sloganom 'Zajedno za naš Ljubuški' sporazum su potpisali predstavnici stranaka HDZ-a 1990., HSP-a BiH, Hrvatskog Saveza HKDU-HRAST te prof. Ante Paponja, kandidat za načelnika. Predstavljanju su nazočili i predsjednik HDZ-a 1990. Ilija Cvitanović te predsjednik HSP-a BiH Stanko Primorac.

U dubokoj depresiji

Inače, Ante Paponja je profesor povijesti. Posljednjih godina nije bio aktivan u politici, a prije više od desetljeća bio je predsjednik Hrvatskog kršćanskog domovinskog preporoda, danas ugasle stranke koja je na lokalnim izborima 2000. godine s podrškom većom od 25 posto bila druga najjača stranka u Ljubuškom.
"Zadnjih dvadesetak godina smo svjedoci da društvena gibanja i razvoj ukupnih političkih prilika ne idu baš u najsretnijem pravcu. Svjedoci smo jedne duboke političke, društvene, gospodarske i demografske depresije. Danas imamo političku elitu koja bezobzirno dobro živi od kolektivne nesreće našeg naroda i ne obraća pažnju na to. Imamo napade na prostor javnog govora, suptilno se može prepoznati i jedna vrsta verbalnog delikta, ljudi žive u strahu od javne riječi. Ne smiju reći jer se boje da će biti kažnjeni. To je opće urušavanje demokratskih standarda", kazao je na početku govora Ante Paponja.

Kandidat za načelnika osvrnuo se na gospodarske subjekte općine koji su propali, kulturna dobra, sustave natapnih kanala, zapuštena polja… za koje je kazao da su ruševine i da se ti resursi moraju pokrenuti.

Motivirati ljude

Govorio je o tome što treba učiniti da bi društvu bilo bolje.
"Moramo napraviti jedan zaokret i novu političku paradigmu. Najprije moramo otvoriti prostor javnog govora, to je vrlo važno za svaku zajednicu. Moramo uspostaviti demokratske standarde. Dalje, najvažnije pitanje je gospodarsko pitanje. Politika je, u biti, sam život, a život je gospodarstvo. Moramo motivirati naše ljude, naše proizvođače i poduzetnike", rekao je, između ostalog, Ante Paponja.

Na kraju su potpisnici sporazuma pozvali ostale političke subjekte i sve zainteresirane Ljubušake željne promjena da se priključe inicijativi 'Zajedno za naš Ljubuški'.

logo

Hrvatska stranka prava
Bosne i Hercegovine

Dužnosnici HSP BiH

Predsjednik: Stanko Primorac
Dopredsjednici: Lazo Rajič
Viktor Kvesić
Željko Koroman
Željko Stipić
Glavni tajnik: Petar Milić
Predsjednik Gl.stana: Berislav Elez
Predsjednik Zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević": Zdenko Dominović
Predsjednica Zajednice pravaških žena "Kraljica Jelena": Sanela Osmić
Podržavate li inicijativu HSP-a BiH o donošenju Zakona o lustraciji?
Da
76%
Ne
14%
Ne znam
10%
Ukupno glasova: 533