HSP BiH održao zborove podružnica u Orašju i Odžaku

ponedjeljak, 29. veljače 2016.

Dana 28. veljače 2016. godine održani su Zborovi podružnica Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine u Odžaku i Orašju, na kojima su izabrana nova vodstva u ovim podružnicama. 

Izaslanicima zborova su se obratili predsjednik Županijskog vijeća i član Glavnog stana gospodin Martin Andačić, predsjednik Podružnice Modriča i član Glavnog stana gospodin Francisko Brdarić, član Glavnog stana i predsjednik Pravaške mladeži gospodin Nikola Raguž i predsjednik Glavnog stana HSP BiH dr. Zvonko Jurišić

U njihovim izlaganjima bilo je riječi o radu stranke u proteklom periodu,  o skorom osnivanju novih podružnica u Posavini: Vukosavlje, Bosanski Brod, Foča-Doboj i Gradačac, aktivnostima mladeži HSP-a BiH, te o predstojećim Općinskim izborima. 

Predsjednik Glavnog stana HSP BiH dr.Jurišić je u svom obraćanju prenio pozdrave Predsjednika HSP BiH Stanka Primorca, koji zbog neodloživih obveza nije mogao nazočiti zborovima. Osvrnuo se i na način formiranja vlasti u Županiji Posavskoj nakon zadnjih Općih izbora, gdje je HSP BiH potpisao sporazum o suradnji s HDZ-om BiH, a koji je danas na preispitivanju i kako će se ubrzo znati je li sporazum još uvijek na snazi. Također je govorio i o predstojećim Općinskim izborima, mogućim koalicijama i drugim pitanjima od značaja za HSP BiH i lokalnu sredinu.

Na Zboru Podružnice Odžak za predsjednika podružnice izabran je gosp. Perica Ćulap, za dopredsjednike Mato Filipović i Mihovil Senković, te za tajnika Ivica Paradžik. U Izvršni odbor podružnice pored navedenih izabrani su i Ruža Tipura, Tomo Kopić i Zlatko Oroz.

Na Zboru Podružnice Orašje za predsjednika podružnice izabran je gosp. Luka Šošić, za dopredsjednike Tunjo Kopić i Tunjo Marošević, a u Izvršni odbor pored navedenih izabrani su i Mario Brašnić, Tunjo Kopić (Ćovin) i Marijan Udovičić.

logo

Hrvatska stranka prava
Bosne i Hercegovine

Dužnosnici HSP BiH

Predsjednik: Stanko Primorac
Dopredsjednici: Lazo Rajič
Viktor Kvesić
Željko Koroman
Željko Stipić
Glavni tajnik: Petar Milić
Predsjednik Gl.stana: Berislav Elez
Predsjednik Zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević": Zdenko Dominović
Predsjednica Zajednice pravaških žena "Kraljica Jelena": Sanela Osmić
Podržavate li inicijativu HSP-a BiH o donošenju Zakona o lustraciji?
Da
76%
Ne
14%
Ne znam
10%
Ukupno glasova: 533