Hrvatima u BiH treba zajedništvo, a ne podjele koje se stalno podmeću

nedjelja, 31. srpnja 2016.

Čelništvo HSP-a BiH, predvođeno predsjednikom Stankom Primorcem i predsjednikom Glavnoga stana, Berislavom Elezom, posjetilo je Vitez.

Kao razlog posjeta je neformalno druženje s članovima i simpatizerima HSP-a BiH, a to je i dobra prilika za razgovore i dogovore oko aktivnosti i priprema za predstojeće lokalne izbore.

Nazočnima se obratio, prigodnim riječima, predsjednik podružnice Slaven Kraljević koji je zaželio dobnrodošlicu svim gostima te posebno pozdravio stare členove i osnivače HSP-a u Vitezu.
Kao osnivač HSP-a u Vitezu i dugogodišnji član i visoki dužnosnik nazočnima se obratio Ljubomir Pavlović kazavši kako je krajnje vrijeme za okupljanje svih pravaša i zajedničko djelovanje ka stvaranju jakog HSP-a BiH.

U svom obraćanju predsjednik Stanko Primorac istaknuo je kako ova stranka na skorim lokalnim izborima izlazi u 31 općini Federacije i u jednoj u Republici Srpskoj (Šamac) a u nekoliko općina u RS-u HSP BiH ima kandidate na listama drugih stranaka.
"U općinama gdje su Hrvati u manjini, gdje im je politički status na neki način upitan i ugrožen, u središnjoj Bosni, u Posavini, u nekim općinama u Hercegovini (Stolac, Konjic), proveli smo, u potpunosti, zaključke Hrvatskog narodnog sabora (HNS) i podržat ćemo zajedničke kandidate za općinske načelnike, a dio smo i izbornih lista za općinska vijeća", kazao je Primorac.


Predsjednik Primorac je kazao kako u Vitezu, i ne samo u Vitezu očekuje dobre rezultate, bolje nego prije četiri godine.
"Međutim, uz sve to tražimo putove kako nadići, izdignuti se iznad svih problema koje je naša stranka imala u proteklih godinu dana. Reći ću, a to potvrđuju brojni pokazatelji, situacija i stanje na terenu, evo to se jasno vidi i ovdje u Vitezu, idemo dobrim putom. Idemo ka konsolidaciji stranke i brže i kvalitetnije nego smo i sami očekivali. A to će se, uvjeren sam, potvrditi i na jesenskim lokalnim izborima. Potpunu konsolidaciju HSP-a BiH, koja će biti snažni relevantni politički čimbenik u BiH u svakom pogledu, očekujem do sljedećih općih izbora.
"Česti dolasci rukovodstva HSP-a u središnju Bosnu i Posavinu izraz je poštovanja i iskrenih namjera, jer ovi hrvatski prostori središnje Bosne, nikako i nikada, kada je u pitanju politika HSP-a BiH, se ne smiju i neće zanemariti. Takvo bi stajalište moralo biti sveprihvaćeno kada je hrvatska politička scena u pitanju. Moraju se tražiti rješenja za brojna neriješena pitanja na ovomu području, a u ovom vremenu, prije svega, kako zaustaviti masovno iseljavanje Hrvata. To je, naime, velika prijetnja, pošast, opstanku Hrvata na ovom području i treba tražiti i naći putove i načine kako je spriječiti, zaustaviti, a to je veliki problem i na drugim područjima u kojima žive Hrvati".


Stanko Primorac se osvrnuo i na stalne tendencije "podmetanje klipova", podjele Hrvata u BiH na Hrvate Posavine, središnje Bosne i Hercegovine.
"Ta prljava ideja, koja se stalno nameće, mora se odlučno suzbijati, demantirati konkretnim potezima i djelima, a ne samo verbalnim obećanjima podrške posebno u predizborno vrijeme. Jer, oni koji te i takve podjele plasiraju, guraju, ne samo da nemaju dobre namjere, nego su njihovi planovi i njihove namjere pogane, zabrinjavajuće i prijeteće. A i to su razlozi što smo mi često na području središnje Bosne. Želim se ovdje u središnjoj Bosni osjećati kao u svojim Radišićima, u Ljubuškom… i ja se ovdje, sada u Vitezu, sa svojim stranačkim prijateljima i našim simpatizerima, s predsjednikom podružnice HSP-a BiH, s prijateljem Slavenom Kraljevićem, zaista tako i osjećam", kazao je u petak navečer u Vitezu, predsjednik HSP-a BiH, Stanko Primorac.

logo

Hrvatska stranka prava
Bosne i Hercegovine

Dužnosnici HSP BiH

Predsjednik: Stanko Primorac
Dopredsjednici: Lazo Rajič
Viktor Kvesić
Željko Koroman
Željko Stipić
Glavni tajnik: Petar Milić
Predsjednik Gl.stana: Berislav Elez
Predsjednik Zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević": Zdenko Dominović
Predsjednica Zajednice pravaških žena "Kraljica Jelena": Sanela Osmić
Podržavate li inicijativu HSP-a BiH o donošenju Zakona o lustraciji?
Da
76%
Ne
14%
Ne znam
10%
Ukupno glasova: 533