Grabovica mjesto strašne opomene

subota, 9. rujna 2017.

Izaslanstvo Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine predvođeno dopredsjednikom Lazom Rajičem i članom Glavnog stana Albertom Šunjićem u sastavu HNS-a nazočilo je komemoraciji civilnim žrtvama Grabovice koji su ubijeni 8/9 rujna 1993.godine od strane pripadnika Armije Bosne i Hercegovine.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća mjesni biskup dr Ratko Perić blagoslovio je stajališta i predvodio Križni put od spomenika do mjesnog groblja.

Zločin nad civilima u Grabovici i ubojstvo 33 nedužna Hrvata jedan je od najsvirepijih zločina proteklog rata uopće u Hercegovini. Bez ikakva povoda i u mjestu koje je udaljeno kilometrima od bojišnice dolazi do masakra nad civilima od kojih su neki bili stariji od osamdeset godina. Najmlađa žrtva imala je samo 4 (četiri) godine. Najstrašnije od svega je pokušaj prikrivanja ovog masakra te njegovih nalogodavaca i izvršitelja.

Do danas je pokopano i smiraj našlo samo 16 žrtava ovog zločinačkog divljanja dok za preostalih 17 još uvijek se traga u sve manjoj nadi kako će ih se, jednog dana, dostojno ukopati.

logo

Hrvatska stranka prava
Bosne i Hercegovine

Dužnosnici HSP BiH

Predsjednik: Stanko Primorac
Dopredsjednici: Lazo Rajič
Viktor Kvesić
Željko Koroman
Željko Stipić
Glavni tajnik: Petar Milić
Predsjednik Gl.stana: Berislav Elez
Predsjednik Zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević": Zdenko Dominović
Predsjednica Zajednice pravaških žena "Kraljica Jelena": Sanela Osmić
Podržavate li inicijativu HSP-a BiH o donošenju Zakona o lustraciji?
Da
76%
Ne
14%
Ne znam
10%
Ukupno glasova: 533