Glavni stan Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj Tišini, općina Modriča

petak, 9. listopada 2015.

Glavni stan Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine jučer je u Hrvatskoj Tišini, općina Modriča, održao 16. sjednicu, na kojoj se osim trenutne političke situacije u Bosni i Hercegovini, razmatrala pitanja iz djelokruga rada Glavnog stana vezano uz održavanje redovitog Sabora Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine.

Budući da će 6. redoviti Sabor biti održan u narednom periodu, Glavni stan je imenovao povjerenstva zadužena za organizaciju i pripremu Sabora, kao i prijedloga akata i dokumenata koji će biti predloženi Saboru na usvajanje, te su pozvana i ostala stranačka tijela i članovi HSP BiH da u okviru svojih Statutom predviđenih ovlasti i mogućnosti pridonesu što kvalitetnijoj pripremi Sabora HSP BiH.

Na sjednici se razgovaralo o problemima Hrvata povratnika na područje RS, te se osvrnulo na protekli rad zastupnika HSP BiH u zakonodavnim tijelima ovog entiteta, te se zaključilo kako trebaju nastaviti svoj dosadašni rad. Također, upozoreno je i na problem novog iseljavanja Hrvata sa područja BiH, podjednako iz Federacije i RS.

logo

Hrvatska stranka prava
Bosne i Hercegovine

Dužnosnici HSP BiH

Predsjednik: Stanko Primorac
Dopredsjednici: Lazo Rajič
Viktor Kvesić
Željko Koroman
Željko Stipić
Glavni tajnik: Petar Milić
Predsjednik Gl.stana: Berislav Elez
Predsjednik Zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević": Zdenko Dominović
Predsjednica Zajednice pravaških žena "Kraljica Jelena": Sanela Osmić
Podržavate li inicijativu HSP-a BiH o donošenju Zakona o lustraciji?
Da
76%
Ne
14%
Ne znam
10%
Ukupno glasova: 533