Demokrate na Pečatu i Sajmu, a "Šestorka" u Hagu

srijeda, 13. travnja 2016.

Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine ne može i neće prihvatiti pokušaj revidiranja i krivotvorenja povijesti devedesetih godina prošlog stoljeća a koja se provodi zadnjih mjeseci i godina. Hrvatski narod u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srijemu i Bačkoj te Boki Kotorskoj i danas po zlu pamti provoditelje velikosrpske politike ma kakva god si imena davali bilo radikali, socijalisti, naprednjaci ili narodnjaci.

Ovih dana kada obilježavamo tužne obljetnice hrvatskog naroda od Kupresa, Mostara, Stoca i cijele BiH netko nam pokušava nametnuti i živjeti neku stvarnost u kojoj neće biti mjesta za objektivnost i stvarnu istinu o događajima nedavne povijesti. Velikosrpska politika je u travnju 1992.godine krenula u odlučni napad na zaokruživanju područja te ostavila rijeke krvi od nesrpskog pučanstva koju je promovirala ideja Velike Srbije a glavni provoditelji politike Slobodana Miloševića bili su Vojislav Šešelj, Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić, Momir Bulatović, Milo Đukanović, Filip Vujanović i mnogi dugi.

Ono što treba naglasiti nitko od ove navedene skupine nije do 1996.godine dovodio u pitanje ispravnost takve zločinačke politike već su bez pogovora sudjelovali u istoj. Tek kasnije imamo promjenu retorike prvo od strane crnogorske (Đukanović && Vujanović) a 2008.godine i raspad interesne trojke Šešelj, Nikolić i Vučić.

Hrvatska stranka prava BiH ne želi nasjedati na priče o promjeni politike glavnih velikosrpskih ideologa jer je glavna promjena u tomu da ono što Vojislav Šešelj danas javno kaže Aleksandar Vučić više javno ne odobrava. Biti petnaest godina uz Vojislava Šešelja i aktivno kreirati i provoditi politiku srpskih radikala te njegovi govori po okupiranim dijelovima Hrvatske (Glina) i Bosne i Hercegovine ne mogu nas razuvjeriti da je Aleksandar Vučić promijenio politiku. Sredstva jest ali cilj nije.

Gledajući ih ne možemo a ne prisjetiti se travnja i svibnja 1992.godine i stradanja Mostara, Bune, Bijelog Polja, Vrapčića, Rodoča i Jasenice a gdje su upravo njegove stranačke kolege, pripadnici Belih orlova i ostalih četničkih postrojbi napravili brojne zločine uglavnom nad civilnim pukom i zapalili što se zapaliti može.
Što hrvatskom narodu općenito a osobito u Bosni i Hercegovini znači dolazak predsjednika Vlade RS Aleksandra Vučića na Sajam gospodarstva u Mostaru? Jesmo li mi Hrvati uopće svjesni što je taj Vučić činio i provodio i što još provodi unatrag dvadeset i više godina?

Vučić, Vujanović, Čović i ostala demokratska ekipa je tu a gdje su Prlić, Praljak, Petković, Ćorić, Stojić i Pušić?

logo

Hrvatska stranka prava
Bosne i Hercegovine

Dužnosnici HSP BiH

Predsjednik: Stanko Primorac
Dopredsjednici: Lazo Rajič
Viktor Kvesić
Željko Koroman
Željko Stipić
Glavni tajnik: Petar Milić
Predsjednik Gl.stana: Berislav Elez
Predsjednik Zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević": Zdenko Dominović
Predsjednica Zajednice pravaških žena "Kraljica Jelena": Sanela Osmić
Podržavate li inicijativu HSP-a BiH o donošenju Zakona o lustraciji?
Da
76%
Ne
14%
Ne znam
10%
Ukupno glasova: 533