Da se ne zaboravi - Ravno 1. listopada 1991. godine

subota, 1. listopada 2016.

Visoko izaslanstvo HSP BiH na čelu s predsjednikom Stankom Primorcem, dopredsjednicima Lazom Rajićem i Željkom Koromanom te članom Glavnog stana Albertom Šunjićem i povjerenikom HSP BiH za Ravno Tomislavom Batinom kao i zastupnikom u Hrvatskom državnom saboru generalom Željkom Glasnovićem sudjelovalo je na 25. obljetnici početka oružane agresije i velikosrpskog pohoda na BiH. Ujedno je to i službeni početak rata u BiH jer tada gine Jozo Stanković prva žrtva ove agresije.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća te molitve, na mjestu pogibije prve žrtve rata u BiH visoko izaslanstvo nazočilo je svetoj misi za Domovinu u župnoj crkvi na Trebinji.

U jeku najžešćih napada JNA i četnika na Hrvatsku dolazi do otvorenog napada istog agresora na slabo naoružane branitelje na području općine Ravno koju su pokazali iznimnu hrabrost i suprostavili se agresoru te mu nanijeli velike gubitke na potezu Trebinja-Čepikuće.

Branitelji, koji se danas okupiše na prigodnom druženju i sjećanju na dane ponosa i slave, jedino ne mogu prihvatiti kako službena politika u BiH ne smatra ovo značajnim datumom odnosno početkom agresije na BiH.

logo

Hrvatska stranka prava
Bosne i Hercegovine

Dužnosnici HSP BiH

Predsjednik: Stanko Primorac
Dopredsjednici: Lazo Rajič
Viktor Kvesić
Željko Koroman
Željko Stipić
Glavni tajnik: Petar Milić
Predsjednik Gl.stana: Berislav Elez
Predsjednik Zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević": Zdenko Dominović
Predsjednica Zajednice pravaških žena "Kraljica Jelena": Sanela Osmić
Podržavate li inicijativu HSP-a BiH o donošenju Zakona o lustraciji?
Da
76%
Ne
14%
Ne znam
10%
Ukupno glasova: 533