Čelništvo HSP-a BiH odalo Počast pukovniku HOS-a Darki Kraljeviću

ponedjeljak, 4. srpnja 2016.

Nakon što su u Fojnici održali sjednicu Glavnoga stana, visoki dužnosnici HSP-a BiH, na čelu s predsjednikom Stankom Primorcem, u subotnje predvečerje posjetili su Vitezkako bi, prije svega obilježili dvadesetprve obljetnicu smrti Vitežanina pukovnika HOS-a Darka Kraljevića.

Uz spomen-poprsje Darka Kraljevića, čelništvo HSP-a BiH položilo je cvijeće i upalilo svijeće i pomolili se za dušu svog prijatelja i suborca,

To su učinili predsjednik stranke, Stanko Primorac, predsjednik Glavnoga stana, Berislav Elez, predsjednik Zajednice branitelja "Vitez Blaž Kraljević", Zdenko Dominović, te članovi Glavnog stana Jozo Šekerija, Robert Mlakić, sin poginulog Darka Željko i brat Slaven.


Darko Kraljević je jedan od organizatora obrane Viteza i šireg travničkog područja od paravojnih srpskih snaga i tzv. JNA, a istakao se u u nastavku rata ka istinski domoljub i zapovjednik.

Bio je zapovjednik HOS-a Vitez i kasnije HOS-a Središnje Bosne, te ratni zapovjednik PPN-a "Vitezovi". Posmrtno je promaknut u čin brigadira HVO-a, a poginuo je u prometnoj nesreći 2. srpnja 1995. godine na istočnom ulazu u Vitez.


Tijekom večeri čelništvo HSP-a BiH održalo je i radni sastanak s podružnicom HSP-a Vitez.

logo

Hrvatska stranka prava
Bosne i Hercegovine

Dužnosnici HSP BiH

Predsjednik: Stanko Primorac
Dopredsjednici: Lazo Rajič
Viktor Kvesić
Željko Koroman
Željko Stipić
Glavni tajnik: Petar Milić
Predsjednik Gl.stana: Berislav Elez
Predsjednik Zajednice hrvatskih branitelja "Vitez Blaž Kraljević": Zdenko Dominović
Predsjednica Zajednice pravaških žena "Kraljica Jelena": Sanela Osmić
Podržavate li inicijativu HSP-a BiH o donošenju Zakona o lustraciji?
Da
76%
Ne
14%
Ne znam
10%
Ukupno glasova: 533